söndag 29 maj 2011

Bröllopstårta & cupcakes


Igår gifte sig Heidi och Daniel och jag hade den stora äran att göra deras bröllopstårta! Och bröllopscupcakes! Temat på bakverken var rosa, rosor och pärlor, romantiskt som sig bör på ett bröllop. Det var jätteroligt att få göra både tårta och cupcakes till bröllopet, dessutom fick jag tillfälle att inviga min cupcakeställning jag köpte för ett tag sedan.

tisdag 24 maj 2011

Andra kurshelgen


I helgen var det dags för den andra delen i sugarpastekursen. Den här gången modellerade vi en del och lärde oss bland annat att modellera människor. De flesta gjorde brudpar, men jag gav mig på att göra älvor istället. Och det var ju ett pilligt helvete att få ihop dem!

söndag 8 maj 2011

PME Professional Diploma Course, Sugarpaste

I höstas gick jag en sockerblomskurs, som var modul ett av tre i en serie kurser av PME. När man genomgått alla modulerna kan man göra vad man kan kalla för arbetsprov i form av en trevåningstårta och om denna blir godkänd av kursinstruktören får man ett Masters Certificate in Sugar Arts & Crafts. Ni hör ju själva hur fancy det låter, så självklart ska jag se till att få ett sånt! I helgen var det dags för andra modulen och i den går man igenom olika tekniker för hur man dekorerar med sugarpaste. Även denna gång fick jag sällskap på kursen av Lisa som har bloggen Lisas Bakverk och Lisa som har bloggen Sockerrus!