tisdag 28 juni 2011

Chocolate chip cookies


För ett tag sedan provade jag att baka chocolate chip cookies för första gången. Resultatet blev jättegott, men kakorna blev inte så där sega som de är när man köper dem ute. Men som sagt, goda ändå, så pass goda att det inte fanns något kvar till mig dagen efter när jag kom hem efter jobbet. Min man och våra små kakmonster till barn hade tryckt i sig alltihop. Då hade jag ätit två. Nästa gång ska jag gömma kakorna!

lördag 25 juni 2011

Cupcakes till dagis


I torsdags gick min son på sommarlov från dagis (jag vet att det heter förskola och att det inte är pk att säga dagis, men det gör vi här hemma i alla fall ). Hur som helst har han världens bästa fröknar (pedagoger) som tar hand om honom på dagarna och lär honom en massa bra saker och jag tänkte att det vore på sin plats att baka något till dem för att visa vår uppskattning.

tisdag 21 juni 2011

Kärleksmums


För ett tag sedan fyllde min bror år och det han önskade sig av mig var att jag bakade kärleksmums och schweiziskt lantbröd åt honom. Det var ju ingen svår önskan att uppfylla, bortsett från att man ska ha tid att göra det också, vilket det blev tid för först i helgen. Bättre sent än aldrig!

söndag 12 juni 2011

Carolinas studenttårtor


I helgen var jag och familjen uppe i Dalarna för att fira att Carolina, en av barnens kusiner, tog studenten. Jag fick uppdraget att fixa tårtan till mottagningen, vilket kändes jätteroligt. Jag ville verkligen göra en superfin tårta till Carolina, eftersom jag vet att hon sett fram emot just den här dagen lääänge! Så, jag packade in familjen och halva köket (på riktigt) i bilen och drog iväg.