söndag 21 november 2010

PME Professional Diploma Course, Sugarflowers

I helgen har jag varit på kurs. Det här var första helgen av två av PME Professional Diploma Course, Sugarflowers, hos härliga Camilla på Kakburken! Och jag har haft så himla kul! Det är verkligen nörderi på hög nivå. Eller vad sägs om att sitta och göra ståndare/pistiller en hel dag? Pilljobb så det skriker om det. Dag två, dvs. idag, fick vi bygga vidare på våra ståndare/pistiller, så nu börjar det ju faktiskt resultera i lite blommor. Jag bjuder på lite bilder tagna i fantastiskt dåligt ljus under köksfläkten:Igår gjorde vi roskoner och idag fick vi lägga på bladen på rosorna. Det var första gången jag gjorde rosor på floristtråd och jag tycker att det här sättet var rätt smidigt faktiskt.


Förgätmigej. Jag fick lite skäll av fröken Camilla för att jag glömde att göra hål längst upp på den gula pluppen, hehe. I övrigt tycker jag att mina förgätmigej blev lite väl lika Sverigedemokraternas partisymbol. Känns inte helt bekvämt ;)


Här har vi en liten, liten blomma vid namn Cymbidium, vilket är en slags orkidé. De vi gjorde är ungefär 1-1½ cm i diameter, så ni kan ju kanske förstå att det var ett himla meckande för att få ihop dem!


Här har vi Fresia, också en väldigt pillig blomma att göra.

En annan väldigt rolig sak med kursen var att jag stötte på lite andra bakbloggare där. Nämligen två stycken vid namn Lisa, båda två! Den ena var Lisa som har bloggen Sockerrus och den andra var Lisa som har bloggen Lisas Bakverk, båda mycket glada och trevliga människor! Det visade sig dessutom att jag och den senare Lisa nästan bor grannar, tänk vad världen är liten! Så nu ser jag fram emot mer tårtnörderi om två veckor, då ska vi göra ännu fler blommor, måla dem och binda ihop dem till buketter. Woho!

12 kommentarer:

 1. Vad fina de blev! Jag vill också gå kurser så man kan vara lite nördig :) Det är ju så himla roligt!

  SvaraRadera
 2. Wow vilka fina rosor du fått till! :D Kan tänka mig att det är hur kul som helst att gå en sån här kurs ;)

  SvaraRadera
 3. Oj vad avundsjuk jag blir! Låter himla roligt, jag skulle också vilja lära mig mer om blommor, de blir ju så fina!

  SvaraRadera
 4. Det är verkligen sjukt roligt och lite nördigt, men vad gör väl det! ;-) Ses om två helger och tack för skjutsen! Lisa

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att få gå på blomkurs! Det är ju nog säkert annat än att sitta hemma och försöka lära sig genom försök och misstag, man kanske undviker de värsta misstagen. :-) Blir roligt och se vad ni gör till näst!

  SvaraRadera
 6. Wow jag älskar såna "nördiga" kurser! och vad fina blommor du gjort!

  SvaraRadera
 7. Underbara blommor, den lilla propen är väll inte många som merker, men rätt ska vara tätt i alla fal på kursen.
  Tycker att det är så roligt att få se vad ni lär er där, då jag själv kan inte gå en sån kurs.
  Ska följa er tre nu och håppas att vi får mera bilder. Ljus...he he...vem brir sig om det...de är bara blommor som gäller

  SvaraRadera
 8. Vilka fina blommor! Ibland önskar jag att man bodde lite närmre en storstad! Här på "landet" finns det inte tillstymmelse av bakkurser!
  Tur att man kan få inspiration på din sida!
  Har lagt en utmaning till dig på min blogg, hoppas du har tid att anta den!
  http://minabaktankar.blogspot.com/2010/11/jag-har-blivit-utmanad.html

  SvaraRadera
 9. Vad roligt det verkar vara att gå på kurs, jag blir lite avundsjuk. Kul att du träffade på två andra bloggare där. Väldigt fina blommor du gjort.

  SvaraRadera
 10. Åh jag vill oxå gå den kursen, hoppas jag kan göra det snart! Det verkar ju hur kul som helst och vilka fina blommor ni gjorde :)

  SvaraRadera
 11. du är helt GALET duktig!!!!! har suttit och drömt framför datorn hela kvällen!!

  SvaraRadera