söndag 17 november 2013

{Champagnecupcakes med jordgubbar & mascarpone}


Vaknade du upp i morse med slipsen runt huvudet/partysminket fortfarande på och insåg att en av alla champagneflaskor som öppnades under lördagkvällens fest och glam fortfarande inte var tömd ? Eller vill du bara leva som att livet är en enda lång fest, fylld med glada vänner, musik, dans och champagne? Då kan jag rekommendera följande recept. Särskilt en söndag, det känns väldigt dekadent att stå och hälla champagne rätt ner i bakskålen. Själv gjorde jag det med julmusik i bakgrunden, vilket gjorde att det hela kändes väldigt skruvat.
 
Hur som helst, det ni ser ovan är cupcakes som är fyllda med champagnemarinerade jordgubbar och toppade med champagne- och mascarponefrosting. Själv vaknade jag inte upp i ovan beskrivet tillstånd, utan anledningen till att jag gjort dessa små skapelser heter Paris! För någon vecka sedan blev jag inbjuden av Prime Wine Group att delta i deras bloggtävling där man har chans att vinna en resa till Paris och få bo på 5-stjärnigt hotell! För att delta ska man skapa ett eller flera bakverk där någon av följande två champagner ingår; antingen Alexandre Bonnet Perle Rosé eller Alexandre Bonnet Grand Réserve Brut. Idag föll valet på roséchampagnen och dessa champagnecupcakes är därmed mitt första bidrag till tävlingen! Jag blev själv väldigt nöjd med dem, de smakar lagom av champagnen och det tillsammans med den lite gräddiga frostingen och jordgubbarna gör att det känns som att man äter en lyxig version av jordgubbstårta och det passar finfint att dricka den goda champagnen till!



Champagnemarinerade jordgubbar 
 
5 dl jordgubbar
4 msk Alexandra Bonnet Perle Rosé
1 msk flytande honung
 
Dela varje jordgubbe i fyra delar och lägg i en skål. Rör ihop champagne och honung i en skål och häll det sedan över jordgubbarna. Rör om och låt sedan stå och dra till sig i en timme. Under tiden kan du baka muffinsen.

Vaniljmuffins med rörsocker
12 normalstora eller 6 stora muffins
 
2 stora ägg
1 dl rörsocker
1½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
60 g smör
1 dl mjölk
 
Värm ugnen till 200 grader. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och sockersmeten. Smält smöret och häll i det och mjölken och rör ihop det hela till en jämn smet. Fördela sedan i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter. Låt svalna på galler.
 
Champagne- & mascarponefrosting
 
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1½ dl florsocker
4 msk Alexandra Bonnet Perle Rosé
ev. lite rosa pastafärg
 
Häll alla ingredienser i en skål och vispa med elvisp tills du får en mjuk och fluffig frosting.
 



Montering
Gröp ur muffinsen, spara locken. Häll jordgubbarna i ett durkslag och låt dessa rinna av någon minut innan du fyller muffinsen med jordgubbsbitar. Lägg på locken. Spritsa frostingen på muffinsen. Om du vill dekorera cupcakesen med något gjort av t ex. sugarpaste eller flowerpaste görs detta gärna ganska nära inpå servering, då frostingen gör sådana dekorationer fuktiga relativt fort.



 
Hoppas att ni har en fantastisk söndag i höstmörkret! Själv ska jag avsluta dagen med hämtmat och film! Vad gör ni för att lysa upp den här mörka tiden på året?
//Ida


2 kommentarer:

  1. underbara måste jag säga, passar bra ihop med mina andra tankar, skall baka dessa imorgon, Men först har jag sökt på internet efter vad LYCKA är ? Men min dotter hade svaret. Kolla in hos mig... :)

    SvaraRadera
  2. Men så fruktansvärt söta dessa var då!

    SvaraRadera