måndag 25 juli 2011

Bröllopstårta med prästkragar


I lördags gifte sig Ellinor med sin Christian. De hade allmogetema på bröllopet och för tårtornas del innebar det att brudparet ville ha dem dekorerade med prästkragar med matchande grönt sidenband runt kanten. Det var väldigt roligt att göra en bröllopstårta med lite annorlunda färger och dekorationer, jag tycker den blev somrig och härlig!


Ett önskemål från brudparet var att betydelsen för prästkrage på blomsterspråket skulle finnas med på en av tårtorna. Prästkrage på blomsterspråket är således; "Där du är vill jag vara, bara då är jag lycklig". Vackert så man vill gråta! Det var en lång text att få plats med på en tårta utan att den skillde sig för mycket från de andra tårtorna, men med lite meck så fick jag till det.


Tårtorna består av chokladbottnar som är fyllda med mörk chokladmousse och hallonpannacotta. Jag förstår om ni tröttnat på att se att jag fyllt en tårta men hallonpannacotta, men den är omåttligt populär :) Sen spacklades den med grädde och täcktes med marsipan. Det var ett mindre helvete att arbeta med marsipanen i lördags, av alla dagar förra veckan var det som varmast just den dagen. Sen fick tårtorna ett grönt sidenband runt sig innan de blev dekorerade med prästkragar gjorda av flowerpaste. Nu är det bara att ladda om; om två veckor är det dags för ännu en bröllopstårta!

Tack Ellinor & Christian för att jag fick göra er bröllopstårta, jag önskar er all lycka i framtiden!

8 kommentarer:

 1. Men vilka söta tårtor! Hade ingen aning om prästkragens betydelse, verkligen vackert och fint till en bröllopstårta :)

  SvaraRadera
 2. Härligt med prästkragar.. känns somrigt på något vis :)

  SvaraRadera
 3. Jättefina tårtor och söta blommor =)

  SvaraRadera
 4. Superfina!! Och vilken vacker text, passar ju perfekt till bröllop :) Har aldrig testat hallonpannacotta i en tårta, det låter sjukt gott så det måste jag ju!! :)

  SvaraRadera
 5. Underbara bröllopstårtor!
  Vilket passande budskap! Klockrent!

  SvaraRadera
 6. Så fina, jättesomriga! Skoj med lite annorlunda färger på bröllopstårtor. Och varför byta ut en väl fungerande fyllning? ;-)

  SvaraRadera