onsdag 29 februari 2012

30-årstårta i choklad


Här får ni en till bild med helt katastrofkass skärpa! Men det är bara att gilla läget,
jag lovar bättring inom kort ;)

Här ovan ser ni den andra tårtan jag gjorde till min väns födelsedag som jag skrev om i förra inlägget. Nu gick det inte att undvika blommor längre, trots att det var en kille som skulle få den. Jag är nämligen väldigt svag för bakverk i choklad som dekoreras med orangea blommor, det är en fruktansvärt snygg kombination tycker jag. Tidigare har jag t ex. gjort dessa cupcakes med samma färgtema. Den här tårtan blev en riktigt stor och maffig sak som består av chokladbottnar fyllda med chokladfrosting och hallonpannacotta. Sedan är den täckt med chokladsmörkräm, som jag även spritsade snäckbårderna med. Chokladsmörkrämen var väldigt god, men dock lite svårarbetad i sitt ursprungsskick, så jag måste justera receptet lite innan jag lägger ut det här på bloggen. Blommorna och texten är som vanligt gjorda av flowerpaste, detta fantastiska material att jobba med!

8 kommentarer:

 1. Visst är det snyggt med choklad och orange! Låter som en mycket god tårta också. :)

  SvaraRadera
 2. Ser smarrigt ut ;-)
  Lo

  SvaraRadera
 3. jättefin och ser så gott ut

  SvaraRadera
 4. Hej! Sitter och söker inspiration till tårtor jag skall göra. Kom in på din blogg och såg de rosa blommorna du hade gjort till en tårta här längre ner som var så fina. Undrar hur du har gjort dem eller var man kan hitta instruktioner hur man kan göra dem?? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att du gillade blommorna! Det är jag själv som har gjort dem och jag har gjort så här:

   Använd en ganska stor fembladig utstickare, stick ut två blommor i flowerpaste till varje blomma och forma kanterna på bladen på en formdyna med hjälp av en balltool. Lägg sedan den första blomman i en skål (pudra gärna skålen med florsocker eller dylikt först) och pensla med lite ätbart lim i mitten(vatten fungerar också), lägg sedan på den andra blomman och lägg tussar av hushållspapper mellan bladen och låt dem torka så. Sedan är det bara att försiktigt ta loss blomman från skålen när den torkat efter någon dag eller två (beroende på hur tunnt man kavlat flowerpasten) och ta bort papperstussarna.


   Jag hoppas du förstår på ett ungefär, annars är det bara att fråga igen! Jag kanske får pilla ihop en tutorial med bilder på det där så småningom ;)

   Radera
  2. Okej skall testa på att göra några blommor i helgen. Det lät lättare att göra än jag trott!:) Jag har sugar paste men antar att det fungerar lika bra med det?!

   Radera
  3. Vet inte om det fungerar med sugarpaste, har inte provat det till sådana här blommor, men det blir nog finare med flowerpaste, eftersom det går att kavla väldigt tunt. Lycka till!

   Radera
 5. Åh vad du är duktig! Blir så imponerad, och sugen :P

  SvaraRadera