lördag 25 februari 2012

30-årstårta med stjärnor
Jag börjar med att skylla den dåliga bilden på stress. Fick lite bråttom kan man säga. Hur som helst, för ett par veckor sedan gjorde jag den här tårtan till en kompis som fyllde 30 år. Det var hans tjej som bad mig göra tårtan och jag fick fria händer, enda önskemålet var att det skulle vara en vit tårta bestående av ljus tårtbotten med vaniljkräm och rårörda hallon i. Att få fria händer är ju i de flesta fall helt fantastiskt roligt, men när det gäller tårtor till killar kan det ge upphov till ett visst mått av ångest. Blommor känns lätt för tjejigt och klassikern att göra favoritlagets klubbemblem känns inte så festligt till en födelsedag tycker jag. Men efter lite inspirationssurfande på nätet kom jag fram till att jag skulle göra stjärnor som poppar upp ur tårtan. Vilket var ganska passande då födelsedagsfesten var en överraskningsfest, så vi kompisar poppade typ fram för att överraska huvudpersonen i fråga. Stjärnorna och siffrorna är gjorda i flowerpaste som jag stack in floristtråd i. Sen lade jag till stjärnor och kantband av marsipan och spritsade lite snirklar i kristyr. Blev ändå rätt nöjd med den till slut! Jag gjorde ytterligare en tårta, en chokladig sak,
men den får ni se en annan dag!

6 kommentarer:

 1. Jättesnygg tårta! Det är nog min svåraste kategori med, fria händer till en kille i den åldern. Men du fixade det jättebra!

  SvaraRadera
 2. Det blev en fin tårta! Tycker det är så snyggt med stjärnorna som "poppar upp" och så tycker jag om de små snirklarna. Ser fram emot den chokladiga saken också. ;)

  SvaraRadera
 3. Jag blir så himla glad av att se allt du totar ihop! Jättefint hela tiden!
  Kram från Kristin i Borås

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad härligt att jag kan göra någon glad med mina bakverk :) Jag blir så himla glad när någon tar sig tiden att säga sånt!
   Kram/Ida

   Radera
 4. Hej!
  Måste fråga, har du stuckit ned floristtråden direkt i tårtan? Har floristtråd hemma men har varit osäker på om det är okey att göra så.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är inte okej, om man ska följa livsmedelslagar och om man säljer tårtor till allmänheten. Men eftersom det här var en privat tårta till en kompis så ansåg jag att det var okej att göra så. Ska man sälja tårtor till allmänheten och t ex. har en bunden bukett med blommor som man vill sticka ner i tårtan så finns det speciella blomhållare att köpa, t ex. dessa: http://www.kakburken.se/product_info.php?products_id=2437

   Jättebra att du frågade, det är säkert fler som undrar :) Ha en fin kväll!

   Radera