söndag 15 april 2012

Susans & Henriks bröllopstårta


Jag vet inte säkert, men det kan hända att någon enstaka av er som läser bloggen undrat vart jag har tagit vägen på sistone. Det har ju varit ett pinsamt långt uppehåll nu! Men ibland blir det bara så. Jag är i alla fall tacksam över att ni inte har övergett mig helt  ;) Men nu ska ni få se lite av vad jag har sysslat med under uppehållet på bloggen! Den här bröllopstårtan gjorde jag till en f.d. arbetskamrat som gifte sig igår. Egentligen gjorde jag fem tårtor, men då min ställning bara tar fyra tårtor fick den femte inte vara med på bild. Tårtorna innehöll ljusa tårtbottnar som var fyllda med vit chokladmousse och blåbärspannacotta, de spacklades med grädde och täcktes med marsipan.


Jag fick i stort sett fria händer med utseendet, enda önskemålen var att det skulle vara vita stilrena tårtor med något lila då det var färgtemat på brölloppet. När jag fick höra att brudbuketten bl a. skulle innehålla lila rosor och vita kallor så tänkte jag att det kunde vara fint att låta det gå igen på tårtorna. Blommorna är gjorda helt och hållet av flowerpaste. För att få till en lila färg till rosorna som jag var nöjd med blandade jag Wiltons Violet med lite Dusky Pink från Sugarflair (pastafärger båda två) och sedan har jag borstat dem med lite pulverfärg för att få lite liv i dem, även där gjorde jag en blandning av flera olika
 lila färger.


Jag matchade sedan kanterna på tårtorna med lila sidenband som jag satte ett lite spänne på. Jag tycker att det hela blev rätt stilrent och snyggt. För en liten stund sedan hörde jag även av brudparet som sa att de var mycket nöjda med tårtan, så nu kan jag sova utan att drömma ångestdrömmar i natt ;) Jag är alltid sjukt nervös innan jag fått veta att alla är nöjda och glada!


Tack underbara Susan & Henrik för att jag fick göra er bröllopstårta, all lycka till er i framtiden!

18 kommentarer:

  1. OMG! Dom är ju fulländade!
    Kram från Kristin i Borås

    SvaraRadera
  2. Otroligt vackra! Du gör så fina blommor. Och bandet med spännet passade ju perfekt här. Nervöst är det alltid med tårtor, speciellt bröllopstårtor, men desto gladare blir man ju sen när man får höra att de var lyckade. :)

    SvaraRadera
  3. Utrolig flotte! Så stilrent, og blomstene er jo bare helt perfekte.

    M:)

    SvaraRadera
  4. Jättevackra tårtor och låter supergott
    rosorna blev ju hur vackra som helst.

    SvaraRadera
  5. Snyggt jobbat IDA. Tårtorna blev jättefina. Påminner om Jonas & Lisas tårtor. Och säkert lika goda. Bilderna blev bra också. Nu har du snart bilder till en bok.

    Du är bäst!!!

    SvaraRadera
  6. Kul att du är tillbaka !!
    Tårtorna var jätte läckra.

    SvaraRadera
  7. Alltså.. sjukt snygga rosor.... OMG.... hur gör du dem? ;) jag får inte till mina så snyggt...

    Annars... jättesuper duper fina och stilrena och otroligt vackert med det lila bandet och spännena runtom ;)

    SvaraRadera
  8. Jättevacker och stilren tårta! Gillar när du matchat med bandet.

    SvaraRadera
  9. Jättefina som vanligt Ida! Hoppas att allt är bra, dags att träffas och binda lite blommor snart. Lördag kanske vid 11-tiden? :) kram

    SvaraRadera
  10. Hej Ida,
    Första gången som jag är här och gud vad du är duktig, har själv ett intresse men bara lite till vardags :) tyvärr är jag inte alls så duktig som du då men tack vare din otroligt fina blogg hjälper du mig jätte mycket.
    Tusen tack :)

    SvaraRadera
  11. Hej ;) Jätte fina tårtor!! Jag har aldrig testat sidenband på tårtor. Hur fäster man banden? Har du ev. en bild hur det ser ut bakom?

    Kram Victoria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag lägger ändarna på sidenbanden lite omlott och fäster ändarna med lite kristyr. Tyvärr har jag ingen bild på det, men det är inga konstigheter, jag tror du förstår ändå :) Fråga gärna om du undrar något mer!

      Radera
    2. Pillar man bort bandet innan man skär i tårtan? Kan tänka mig att det blir svårt annars :) Tack för svar :)

      Radera
    3. Jodå, man tar bort bandet precis innan man skär :)

      Radera
  12. Så otroligt fina rosor! Hur gör du dem, på fri hand eller med hjälp av utstickare? Jag skulle gärna vilja se steg-för-steg :-)

    Älskar din blogg, jag har använt många av dina recept och alla har varit nöjda :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack för dina fina ord! :) Jag sticker ut rosbladen med en fembladig utstickare, sedan tunnar jag ut kanterna med en balltool innan jag bygger upp rosen runt en kon av flowerpaste. Lite trixigt att få till det i början, men övning ger färdighet! Jag kan inte lova något, men om tid finns ska jag försöka få ihop en steg-för-steg på rosorna!

      Ha det fint!
      /Ida

      Radera
  13. Tänkte höra om du säljer din tårtställning? Mejla mig gärna, är mkr intresserad! Mvh Lisa
    lisa_blomkvist@hotmail.com

    SvaraRadera