måndag 21 april 2014

{Minecraft}


En av mina brorssöner fyllde nio år nyligen och eftersom Minecraft är det som gäller när det kommer till tv- och datorspel just nu, så ville han naturligtvis ha en Minecrafttårta! För er som inte vet vad Minecraft är så kan jag berätta att det är ett spel där man bl a. kan bygga precis vad man vill med hjälp av fyrkantiga block. Tårtan ska alltså föreställa en typ av sådant block, därav den fyrkantiga formen.
 
Den här tårtan var ett tidsödande projekt. Tyvärr hade jag lite ont om den varan när tårtan skulle täckas i alla dessa fyrkanter, så resultatet ser dessvärre lite slarvigt ut på bild. Egentligen borde jag ha mätt tårtan på alla håll och kanter och anpassat fyrkanterna efter dessa mått för att få perfekt passform, men jag hade inte den tiden, utan använde mig av rutmönstret på en av mina kavlingsmattor. Jag kavlade ut sugarpasten över rutmönstret och skar därefter ut rutorna med hjälp av en lång palett. Så det blev lite snett på sina ställen, men det är väl bara charmigt ;)



På tårtan ska det föreställa att vara ett sk. "Diamond sword". Dock lyckades jag tydligen få kantfärgen på bladet fel, trots bildgooglande. Egentligen var önskemålet att svärdet skulle vara nerstucket i tårtan, alltså stående i tårtan. Men då tiden inte riktigt räckte till fick det bli ett liggande direkt på. Det fick godkänt i alla fall :)
 
 
Min son gjorde sin första riktiga modellering i sugarpaste till kusinens tårta, det blev en Creeper!
 


2 kommentarer:

  1. Vilket pilljobb du har gjort, grymt bra jobbat!

    SvaraRadera
  2. Cool,denna skulle mitt barnbarn älska ❣

    SvaraRadera