fredag 17 februari 2017

{Marsipangodis med nötcreme}


Idag får ni ett tips på världens snabbaste och enklaste hemgjorda godis. Endast två ingredienser! Marsipan och nötcrème, ni vet sånt man åt när man var liten ur små påsar. Det finns naturligtvis fortfarande i påse, men det finns även i ask på bakhyllan i välsorterade mataffärer. Perfekt att baka med! Tillsammans med marsipan blir det jättegott, det blev liksom svårt att inte gå och skära sig en skiva lite för ofta. Prova, så får ni se ;)


Gör så här:
Färga marsipanen om du vill. Kavla ut marsipanen till en rektangel, bred på nötcrème, rulla ihop. Plasta in rullen och förvara i kylen. Ta fram när du blir godissugen och skär skivor i valfri tjocklek.

Anledningen till att det ska förvaras i kylskåp är att nötcrèmen blir för mjuk i rumstemperatur, det blir svårt att skära snygga skivor då. Jag tycker dessutom att det blir godare när godiset är lätt kylt :)

Ha en fin helg!
/Ida


1 kommentar: