onsdag 7 augusti 2019

{Cheesecake med sensommarbär}


Idag blev det en cheesecake som fick prydas av vad sensommaren bjuder på; blåbär, hallon och de sista blommorna från smultronplantorna och lavendeln. 


Den här cheesecaken är så fantastiskt god! Hemligheten ligger i det övre lagret av crème fraiche, vanilj och florsocker, som verkligen ger det lilla extra. 

 Cheesecaken bakas med fördel dagen innan den ska ätas!

Cheesecake
Till en form på 24 cm

Botten:
22 digestivekex
100 g smör
Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret och häll ner det tillsammans med kexen i en mixer och kör tills kexen är söndersmulade och blandade med smöret. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar botten. Grädda ca. 5-10 minuter i mitten av ugnen.

Fyllning:
200 g philadelphiaost
3 ägg
1½ dl strösocker
Sänk ugnstemperaturen till 180 grader. Mosa philadelphiaosten med en gaffel eller visp. Tillsätt äggen och sockret och vispa till en jämn smet. Fördela smeten över kexbottnen och grädda mitt i ugnen i ca. 35 minuter eller tills smeten har lyft lite längs kanterna och mitten. Smeten ska ha stannat och inte vara rinnig längre. Tag ut cheesecaken och låt svalna.

Topping:
400 g crème fraiche
½-1 tsk vaniljpulver alt. 1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
Värm ugnen till 180 grader. Blanda crème fraiche och vaniljpulver alt. vaniljsocker och sikta ner florsockret. Rör ihop allt till en slät smet och bred ut det över den kalla cheesecaken och grädda i ca. 6-8 minuter tills ytan stelnat lite. Låt sedan cheesecaken svalna, först i rumstemperatur och sedan, för att bli genomkyld, i kylskåpet. Dekorera med valfria frukter och bär.

Lycka till med bakandet!
/IdaInga kommentarer:

Skicka en kommentar