måndag 21 mars 2011

Solsken och en liten tårta


Just som ni trodde att jag kastat in handduken kommer här ytterligare en tårta! Ja, det har ju inte blivit så många inlägg här på bloggen de sista veckorna, men bakat har jag gjort ändå. Jag har dock bara bakat sånt som redan ligger uppe på bloggen och upprepningar blir ju ingen glad av! Men i helgen fick jag för mig att göra en liten tårta i alla fall. Designen på tårtan med en blommande gren har man ju sett ett antal gånger vid det här laget, men här kommer i alla fall min version. Mintgrönt är en fantastiskt fin färg tycker jag och jag ville därför testa om det passade på en tårta. Och det tycker jag att det gjorde, så det blir nog fler tårtor i den kulören.

Det var riktigt vackert vårväder här i Stockholm i helgen, så jag hade inte lust att ställa mig och göra allt för avancerade fyllningar, jag ville hellre vara ute i solen, så valet föll på vaniljkräm och mosad banan, en barndomsklassiker för mig. När jag var liten och vi gjorde tårtor hemma bestod de ofta av köpt tårtbotten som mamma fyllde med vaniljkräm av marsánpulver och mosad banan, grädde runt om och ibland marsipan ovanpå det. Sen var det fritt fram för mig att dekorera efter eget tycke. Mitt första tårtdekoreringsminne är således att jag sitter och gör korv med bröd i miniformat i marsipan! Haha, det kanske skulle vara något att dekorera en tårta med idag?!

11 kommentarer:

 1. Vilken härligt vårig tårta :-)

  SvaraRadera
 2. Härligt med vårkänslor, som denna tårta ger!
  Vi fick ett bakslag med ca 3 dm snö här i småland i torsdags/fredagsnatt men nu hoppas jag verkligen att solen tar greppet och visar att våren är här! :)

  SvaraRadera
 3. Åh vilken härlig och fin tårta! :-)
  Ha en härlig dag!
  Kram, Lisa

  SvaraRadera
 4. Jättesöt och vårlig tårta! Och ibland är det enklaste det godaste. :-) Ser förresten fram emot en tårta dekorerad med korv med bröd. ;-)

  SvaraRadera
 5. Kul att du är tillbaka, och vilken superfin tårta! Klart man ska vara ute i solen istället för att vara inne och baka :)

  SvaraRadera
 6. riktigt härligt tårta!!

  SvaraRadera
 7. Sååå vackert och härligt!

  SvaraRadera