måndag 28 mars 2011

Brandman Sam


Igår var det kalas för en liten Oscar som fyller två år! Oscar gillar Brandman Sam, så en tårta med honom var önskemålet från hans föräldrar. Först försökte jag mig på att modellera en sittandes Sam, men det gick verkligen käpprätt åt skogen. Det som var riktigt svårt var att få till en brandmanshjälm, hur jag än gjorde såg det ut som att han hade en gul badmössa på huvudet! Så jag tog till plan b och gjorde ett platt motiv istället. Ni som brukar vara inne på Toves blogg Baka baka liten kaka, känner nog igen ansiktet på Sam. Utan att skämmas för mig kopierade jag det rakt av, kände att det var ett säkert kort. Så tack Tove för dina fina idéer, hoppas du inte misstycker att jag stal lite ;) Oscar kände hur som helst igen Sam när han såg tårtan och det var ju faktiskt det allra viktigaste :)


Tårtan bestod av:

Spacklad med grädde
Täckt med marsipan
Alla dekorationer är gjorda av marsipan


Och så en liten bild från kalaset! Alla verkade uppskatta tårtan, men jag höll mig mest till Oscars pappas kanelbullar som skymtar i bild. Jag är i regel väldigt osugen på tårta när jag stått och jobbat med en i ett par timmar. Dagen efter brukar det dock aldrig vara något problem att pilla i sig lite, hehe.

12 kommentarer:

 1. Jättefin tårta! Jag har också otroligt svårt för alla slags huvudbonader, men din liggande Sam blev väldigt fin! När det gäller tårta vs kanelbullar så hade jag också utan tvekan mumsat på bullarna :-)

  SvaraRadera
 2. Nej så häftig Brandman Sam-tårta, i två våningar och allt! Jag blir bara glad att du hittade lösningen på ditt problem - tack för länkningen i alla fall! :-) Själv har jag har knappt vågat tänka tanken på att ens försöka modellera Brandman Sam...;-)

  SvaraRadera
 3. Så söt! Det blev ju ett jättebra resultat!

  SvaraRadera
 4. Läcker tårta du har gjort! Hallon- och blåbärspannacotta låter dessutom hur gott som helst :-)

  Kram kram till dig!

  SvaraRadera
 5. Den är hur fin som helst!! :) Vet ju itne vem den där Sam är, men han är snyggt gjord tycker jag.

  SvaraRadera
 6. Väldigt fin, jag gillar två-vånings tårtor! Verkar vara en bra lösning med ett platt motiv :)

  SvaraRadera
 7. Så fin tårta, så härligt röd :-)

  SvaraRadera
 8. Väldigt tjusig och proffsigt gjord

  SvaraRadera
 9. Cool! Gillar den röda färgen skarpt, och mycket fint med tvåvåningstårta.

  SvaraRadera