tisdag 24 maj 2011

Andra kurshelgen


I helgen var det dags för den andra delen i sugarpastekursen. Den här gången modellerade vi en del och lärde oss bland annat att modellera människor. De flesta gjorde brudpar, men jag gav mig på att göra älvor istället. Och det var ju ett pilligt helvete att få ihop dem! Och jättesvårt att få till proportionerna. Jag hade någon fantastiskt idé om att det skulle bli en tårta med skogstema med älvor och en massa andra små skogsvarelser och lite svampar och sånt. Som ni ser ovan så blev det inte riktigt så ! Jag hann knappt färdigställa ävorna, så resten av dekorationerna fick bli blommor som jag hade över sen tidigare som jag slängde dit i all hast. Jaja, huvudsaken är att jag lärde mig nåt.

Något som jag däremot hann färdigställa på ett vettigt sätt var den här tårtan med en nalle på. Här övade vi modellering i form av nallen och paketen samt så kallade fabric effects, dvs hur man ska få sugarpasten att likna tyg. Filten och volangerna är gjorda på det sättet. Vi övade även på att göra rosetter på paketen. Det blev en riktigt tjejig tårta, jag tycker att den blev helt okej.

 

Jag har haft rätt fullt upp på sistonde, inte bara med kursen, utan även med förberedelserna för ett bröllop som jag ska baka till i helgen. De som har läst bloggen kommer kanske ihåg den här cupcaken jag gjorde i vintras? Nu är det dags för the real deal, så i slutet av helgen får ni se det färdiga resultatet! Jag är nog nästan lika toppad som brudparet :) Bröllopspepp!

11 kommentarer:

 1. Vilken roligt att titta dina fina tårta och de gulliga deckeration ;)

  SvaraRadera
 2. Oj, så mycket fint man kan göra av sp! Rena proffsverken! :)

  SvaraRadera
 3. Jättefina tårtor!

  Hoppas jag får tillfälle att gå en sån kurs nångång med!

  SvaraRadera
 4. Så fina tårtor, skoj att ni får testa så många olika grejer! Och lycka till med bröllopet! :)

  SvaraRadera
 5. Jättefina tårtor båda två tycker jag! Den gröna är väldigt fin som den är, less is more ;)Blir kul att se resultatet på bröllopsbaket!

  SvaraRadera
 6. Jättefina tårtor! Roligt att lära sig en massa nya saker!

  SvaraRadera
 7. hej
  vi vill bara tipsa om att jag har en tävling nu och kanske vill du delta. man kan vinna 4 st utstickare för tårtdekoration
  http://tartpalatset.blogg.se/2011/may/min-tavling-nr-2-1.html

  SvaraRadera
 8. Jag har på något märkligt sätt kommit in på din sida och följer dig nu slaviskt vad du bakar och dekorerar. Jag är så grymt imponerad! Nallen här är det sötaste jag sett.
  Fortsätt med dina mästerverk och så fortsätter jag att häpnas!
  /Madde

  SvaraRadera
 9. Vilken fin nalle. Vad duktig du är på att modellera.

  SvaraRadera