Tårtan bestod av ljusa bottnar som var fyllda med vaniljkräm och hallonpannacotta, den var spacklad med grädde och täckt med marsipan och dekorerad med rosor gjorda av flowerpaste och sidenband och pärlor längs kanten.
Cupcakesen bestod av vaniljmuffins med råsocker som var fyllda med blåbärsmousse och som toppades med vaniljfrosting och dekorerades med rosor och rosblad av flowerpaste samt små sockerpärlor. Rosorna och bladen är även borstade med pulverfärg för att se lite mer naturtrogna ut. Klicka gärna på bilderna för att se bakverken i större format, de kommer inte riktigt till sin rätt i den här storleken tycker jag.
Jag avslutar med en bild på tårtan, jag måste säga att jag blev lite kär i den. Väl på plats i festlokalen skulle ett litet brudpar hamna i mitten av hjärtat, jag kan tänka mig att det såg väldigt sött ut, även fast jag tycker att den klarar sig bra utan också. Hur som helst är jag jättenöjd med resultatet på både tårtan och cupcakesen, det blev precis som jag tänkt mig det. Nu väntar jag spänt på att få höra vad brudparet tyckte om det hela, jag hoppas verkligen att de blev nöjda!
Tack Heidi & Daniel för att jag fick göra er tårta och era cupcakes, jag önskar er all lycka i framtiden!
Vilken vacker tårta och cupcakes
SvaraRaderaWow så vackert! Fin helhet med tårta och cupcakes, rosorna är så fina! Vad snyggt det blev med uppställningen också.
SvaraRaderaÅh vad vackert det blev :-)
SvaraRaderaEnormt vacker tårta! Rosorna är helt perfekta, och allt ser väldigt romantiskt och rosa ut. Förstår att du blev lite kär i den!
SvaraRaderaÅh, så fint det blev!
SvaraRaderaHelt perfekt! :) De kan inte ha blivit annat än överlyckliga! Du är så duktig! :)
Kram, vi måste ses snart
Oj vilken fin! Stilrent och snyggt men ändå romantiskt. Särskilt tårtan var hur fin som helst! Vad duktig du är! :)
SvaraRaderaOJ vilken underbart vacker tårta!!! Blev oxå lite kär i den :)
SvaraRaderaSuperfint!!
SvaraRaderaBåde tårtan och cuppisarna är väldigt söta!
Oj så vackert och romantiskt men ändå stilrent. Väldigt fint :)
SvaraRaderaHelt fantastiskt! Tårtan är underbart vacker och jag gillar att rosorna bildar ett hjärta. Cupcakesen är också SÅ fina. Vad duktig du är!
SvaraRaderaKänner mig som en fjortis, men måste utbrista ett stort Oh My God! :)
SvaraRaderaJättevackert uppställt allt blev på ditt torn. Helt sjukt duktig du är på att göra rosor. Ser ju verkligen ut som riktiga.
Kan tänka mig att paret blev mer än nöjda. :)
Wow vad snyggt=) De gör väldigt mycket när de står på en sån ställning också. Får man fråga vart du har köpt det?
SvaraRaderaÅh, fantastiska Ida! TACK så hemskt mycket för att du gjorde tårta och cupcakes till vårt bröllop! Blev så underbart gott. Vi ställde aldrig brudparet i mitten, det blev så vackert utan...Dina fina och underbart goda bakverk var pricken över i:et. Tack ännu en gång!!!!!
SvaraRaderaMvh Heidi & Daniel
Tjusigt!! ;) så romantiskt med alla de rosa rosorna!
SvaraRaderaGu va fin bröllopstårta,sån fin skulle jag också velat ha på mitt bröllop.
SvaraRaderaÄlskar cupcakesen, jättesöta! (Ja, tårtan också :))
SvaraRaderaJag förstår att du blev nöjd med tårtan! Den är superfin! Älskar rosorna på rad =)
SvaraRaderaÅh så fint!!!
SvaraRaderaJätte fin och vacker!
SvaraRaderaSåå fin! :)
SvaraRaderaJättefint!! Cupcakesen var väldigt vackert spritsade.
SvaraRaderaMen så läckert!
SvaraRaderaFörstår att brudparet var nöjda - vem skulle inte blivit det!!
JAg undrar också var du köpt ställningen?
Du har all rätt att vara nöjd - bakverken är otroligt vackra!! Tycker att du har lyckats väldigt bra med rosorna =)
SvaraRaderajag kan bara säga wow! Det du har gjort är helt fantastiskt! Jag gifter mig nu i sommar, skulle du kunna tänka dig att göra vår tårta också på ett liknande sätt? Hör gärna av dig så kan vi prata mer! Mejl: ms.nath@hotmail.com
SvaraRaderatel: 0700713601
Tack på förhand! Nathalie Westerberg
Så underbara!
SvaraRaderaWow vad duktig du är! Har precis hittat din blogg och suttit länge nu och läst ikapp. Det ena är finare än det andra! Hur gör du för att lyckas få dina cupcakes så otroligt jämna och fina? Mina blir så lätt bubbliga när man lyfter upp dem ur muffinsplåten hur jag än försöker. Frostingen ser också så jämn och fin ut, min får gärna luftbubblor hur jag än trycker det jämnt i spritspåsen.. Väldigt tacksam för tips! Mvh Ida
SvaraRaderaÅh, tack för dina fina och vänliga ord! :)
RaderaJag vet inte riktigt vad du menar med att dina cupcakes blir bubbliga när du lyfter upp dem ur muffinsplåten, du får gärna försöka förklara lite närmare, så kanske jag kan svara på varför.
Om det blir bubblor i frostingen beror det inte på hur du trycker när du spritsar, utan mer på att du vispat in mycket luft när du vispat ihop frostingen. Sen är det viktigt att "rapa" frostingen när man lagt den i spritspåsen. Innan man tillsluter påsen upptill så försöker man "massera"/trycka eventuell luft uppåt tills den tryckts ut. Jag vet inte vad du brukar använd för typ av frosting, vissa sorter blir det säkert lättare luft i än andra kan jag tänka mig. Hoppas att du fick ut något av svaret och fråga gärna igen om du undrar något :)
Ha en fin dag!
/Ida
Tack för svaret! Att muffinsen blir "bubbliga" menar jag att jag brukar försöka ta upp dem försiktigt med en sked ur plåten men då blir det en bula i sidan, har försökt välta ut dem lite försiktigt men det är svårt att få dem så raka och jämna som dina.. :) jag får fortsätta träna, fått massor av inspiration här nu iallafall!
RaderaMvh Ida
Hej, jag var bara tvungen att låna ditt foto och "pinna" den på Pinterest. La in länken till din blogg.
SvaraRaderaFantastisk kreation. Tack!
Tack för de fina orden :) Det är bara roligt när folk pinnar mina grejer, så tack så jättemycket! :)
SvaraRaderaVar har du köpt ställningen?
SvaraRaderaDet är ett par år sedan jag köpte ställningen nu och jag har tyvärr tappat bort namnet på den brittiska sidan jag beställde den ifrån. Men sök på t ex. acrylic cupcake stand på Ebay, så kommer det upp en massa olika varianter!
RaderaWow,är nog kär jag me´❣❣
SvaraRadera