söndag 29 maj 2011

Bröllopstårta & cupcakes


Igår gifte sig Heidi och Daniel och jag hade den stora äran att göra deras bröllopstårta! Och bröllopscupcakes! Temat på bakverken var rosa, rosor och pärlor, romantiskt som sig bör på ett bröllop. Det var jätteroligt att få göra både tårta och cupcakes till bröllopet, dessutom fick jag tillfälle att inviga min cupcakeställning jag köpte för ett tag sedan.


Tårtan bestod av ljusa bottnar som var fyllda med vaniljkräm och hallonpannacotta, den var spacklad med grädde och täckt med marsipan och dekorerad med rosor gjorda av flowerpaste och sidenband och pärlor längs kanten.


Cupcakesen bestod av vaniljmuffins med råsocker som var fyllda med blåbärsmousse och som toppades med vaniljfrosting och dekorerades med rosor och rosblad av flowerpaste samt små sockerpärlor. Rosorna och bladen är även borstade med pulverfärg för att se lite mer naturtrogna ut. Klicka gärna på bilderna för att se bakverken i större format, de kommer inte riktigt till sin rätt i den här storleken tycker jag.

Jag avslutar med en bild på tårtan, jag måste säga att jag blev lite kär i den. Väl på plats i festlokalen skulle ett litet brudpar hamna i mitten av hjärtat, jag kan tänka mig att det såg väldigt sött ut, även fast jag tycker att den klarar sig bra utan också. Hur som helst är jag jättenöjd med resultatet på både tårtan och cupcakesen, det blev precis som jag tänkt mig det. Nu väntar jag spänt på att få höra vad brudparet tyckte om det hela, jag hoppas verkligen att de blev nöjda!

Tack Heidi & Daniel för att jag fick göra er tårta och era cupcakes, jag önskar er all lycka i framtiden!

33 kommentarer:

  1. Vilken vacker tårta och cupcakes

    SvaraRadera
  2. Wow så vackert! Fin helhet med tårta och cupcakes, rosorna är så fina! Vad snyggt det blev med uppställningen också.

    SvaraRadera
  3. Enormt vacker tårta! Rosorna är helt perfekta, och allt ser väldigt romantiskt och rosa ut. Förstår att du blev lite kär i den!

    SvaraRadera
  4. Åh, så fint det blev!
    Helt perfekt! :) De kan inte ha blivit annat än överlyckliga! Du är så duktig! :)
    Kram, vi måste ses snart

    SvaraRadera
  5. Oj vilken fin! Stilrent och snyggt men ändå romantiskt. Särskilt tårtan var hur fin som helst! Vad duktig du är! :)

    SvaraRadera
  6. OJ vilken underbart vacker tårta!!! Blev oxå lite kär i den :)

    SvaraRadera
  7. Superfint!!

    Både tårtan och cuppisarna är väldigt söta!

    SvaraRadera
  8. Oj så vackert och romantiskt men ändå stilrent. Väldigt fint :)

    SvaraRadera
  9. Helt fantastiskt! Tårtan är underbart vacker och jag gillar att rosorna bildar ett hjärta. Cupcakesen är också SÅ fina. Vad duktig du är!

    SvaraRadera
  10. Känner mig som en fjortis, men måste utbrista ett stort Oh My God! :)
    Jättevackert uppställt allt blev på ditt torn. Helt sjukt duktig du är på att göra rosor. Ser ju verkligen ut som riktiga.
    Kan tänka mig att paret blev mer än nöjda. :)

    SvaraRadera
  11. Wow vad snyggt=) De gör väldigt mycket när de står på en sån ställning också. Får man fråga vart du har köpt det?

    SvaraRadera
  12. Åh, fantastiska Ida! TACK så hemskt mycket för att du gjorde tårta och cupcakes till vårt bröllop! Blev så underbart gott. Vi ställde aldrig brudparet i mitten, det blev så vackert utan...Dina fina och underbart goda bakverk var pricken över i:et. Tack ännu en gång!!!!!

    Mvh Heidi & Daniel

    SvaraRadera
  13. Tjusigt!! ;) så romantiskt med alla de rosa rosorna!

    SvaraRadera
  14. Gu va fin bröllopstårta,sån fin skulle jag också velat ha på mitt bröllop.

    SvaraRadera
  15. Älskar cupcakesen, jättesöta! (Ja, tårtan också :))

    SvaraRadera
  16. Jag förstår att du blev nöjd med tårtan! Den är superfin! Älskar rosorna på rad =)

    SvaraRadera
  17. Jättefint!! Cupcakesen var väldigt vackert spritsade.

    SvaraRadera
  18. Men så läckert!
    Förstår att brudparet var nöjda - vem skulle inte blivit det!!

    JAg undrar också var du köpt ställningen?

    SvaraRadera
  19. Du har all rätt att vara nöjd - bakverken är otroligt vackra!! Tycker att du har lyckats väldigt bra med rosorna =)

    SvaraRadera
  20. jag kan bara säga wow! Det du har gjort är helt fantastiskt! Jag gifter mig nu i sommar, skulle du kunna tänka dig att göra vår tårta också på ett liknande sätt? Hör gärna av dig så kan vi prata mer! Mejl: ms.nath@hotmail.com
    tel: 0700713601
    Tack på förhand! Nathalie Westerberg

    SvaraRadera
  21. Wow vad duktig du är! Har precis hittat din blogg och suttit länge nu och läst ikapp. Det ena är finare än det andra! Hur gör du för att lyckas få dina cupcakes så otroligt jämna och fina? Mina blir så lätt bubbliga när man lyfter upp dem ur muffinsplåten hur jag än försöker. Frostingen ser också så jämn och fin ut, min får gärna luftbubblor hur jag än trycker det jämnt i spritspåsen.. Väldigt tacksam för tips! Mvh Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack för dina fina och vänliga ord! :)

      Jag vet inte riktigt vad du menar med att dina cupcakes blir bubbliga när du lyfter upp dem ur muffinsplåten, du får gärna försöka förklara lite närmare, så kanske jag kan svara på varför.

      Om det blir bubblor i frostingen beror det inte på hur du trycker när du spritsar, utan mer på att du vispat in mycket luft när du vispat ihop frostingen. Sen är det viktigt att "rapa" frostingen när man lagt den i spritspåsen. Innan man tillsluter påsen upptill så försöker man "massera"/trycka eventuell luft uppåt tills den tryckts ut. Jag vet inte vad du brukar använd för typ av frosting, vissa sorter blir det säkert lättare luft i än andra kan jag tänka mig. Hoppas att du fick ut något av svaret och fråga gärna igen om du undrar något :)

      Ha en fin dag!
      /Ida

      Radera
    2. Tack för svaret! Att muffinsen blir "bubbliga" menar jag att jag brukar försöka ta upp dem försiktigt med en sked ur plåten men då blir det en bula i sidan, har försökt välta ut dem lite försiktigt men det är svårt att få dem så raka och jämna som dina.. :) jag får fortsätta träna, fått massor av inspiration här nu iallafall!
      Mvh Ida

      Radera
  22. Hej, jag var bara tvungen att låna ditt foto och "pinna" den på Pinterest. La in länken till din blogg.
    Fantastisk kreation. Tack!

    SvaraRadera
  23. Tack för de fina orden :) Det är bara roligt när folk pinnar mina grejer, så tack så jättemycket! :)

    SvaraRadera
  24. Var har du köpt ställningen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är ett par år sedan jag köpte ställningen nu och jag har tyvärr tappat bort namnet på den brittiska sidan jag beställde den ifrån. Men sök på t ex. acrylic cupcake stand på Ebay, så kommer det upp en massa olika varianter!

      Radera
  25. Wow,är nog kär jag me´❣❣

    SvaraRadera