söndag 12 juni 2011

Carolinas studenttårtor


I helgen var jag och familjen uppe i Dalarna för att fira att Carolina, en av barnens kusiner, tog studenten. Jag fick uppdraget att fixa tårtan till mottagningen, vilket kändes jätteroligt. Jag ville verkligen göra en superfin tårta till Carolina, eftersom jag vet att hon sett fram emot just den här dagen lääänge! Så, jag packade in familjen och halva köket (på riktigt) i bilen och drog iväg. Man vill ju liksom inte komma på att man glömt något viktigt hemma, så det är bättre att ta i i överkant ;)


Jag fick helt fria händer med tårtorna, jag fick dock en inspirationsbild på Carolinas klänning hon skulle ha på studentbalen som var tidigare i veckan. Klänningen var en mycket tjusig sak i vitt med lite glittrande stenar på och jag ville ha lite samma lyxiga känsla på tårtorna. Först var jag inne på att göra vita tårtor, men jag kände att det skulle bli för bröllopslikt, så jag körde på rosa istället. Det kändes viktigt att få in lite blingbling, så jag satte strassstenar i mitten av de mindre blommorna, något som blev rätt effektfullt i verkligheten, det kommer dock inte till sin rätt på bilderna. Sen lade jag även på ätbara diamanter, vilket syns på bilderna nedanför. Även det lilla spännet på tygbanden bidrog med lite glitter. En miss jag gjorde var att jag glömde stryka det rosa tygbandet innan jag åkte hemifrån, men det fick gå ändå.


Här ser ni tårtorna tillsammans, kompletta med de små diamanterna. Tyvärr hade någon varit framme och petat på tårtan eller nåt, därav skadan i marsipanen på den stora tårtan. Valet av innehåll i tårtorna föll på den ständigt populära kombinationen av vit chokladmousse och hallonpannacotta. Sedan spacklade jag med vit chokladsmörkräm och täckte hela kalaset med marsipan. Blommor och fjärilar är i vanlig ordning gjorda av flowerpaste.

12 kommentarer:

 1. Wow, härliga tårtor! Så vackra och lyxiga! Blommorna är väldigt fina. Jag har inte använt flowerpaste på evigheter men borde kanske skaffa hem nåt paket igen, så där fina blommor får man nog inte av bara marsipan eller sp (nå, kanske det hänger på vem som gör dem också ;-)).

  SvaraRadera
 2. Dom är helt fantastiska !! :) Hon måste ha blivit helt överlycklig, ( Jag vet att jag skulle, om jag blev firad med dessa vackra skapelser !! )
  :)

  SvaraRadera
 3. Utrolig flotte kaker!

  M:)

  SvaraRadera
 4. Superfina tårtor Ida! :-) Love pink!

  SvaraRadera
 5. så fina tårtor.ser ut som bröllopstårta.

  SvaraRadera
 6. Så fina! Kul att ses idag! :-)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Superfina tårtor! ;) Vilket fint band du satt dit med diamantsmycket! Grymt snygga blommor du gjort också :)

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka vackra tårtor. Jättefina!

  SvaraRadera
 9. Riktigt lyxiga o fina! Hon måste ha älskat dem!!

  SvaraRadera
 10. Jättevackra! Underbara färger och blommorna....ja, vad ska jag säg? Gillar verkligen de här! :-)

  SvaraRadera