För ett tag sedan provade jag att baka chocolate chip cookies för första gången. Resultatet blev jättegott, men kakorna blev inte så där sega som de är när man köper dem ute. Men som sagt, goda ändå, så pass goda att det inte fanns något kvar till mig dagen efter när jag kom hem efter jobbet. Min man och våra små kakmonster till barn hade tryckt i sig alltihop. Då hade jag ätit två. Nästa gång ska jag gömma kakorna!
Chocolate chip cookies
ca. 25 stycken
125 g smör, rumstempererat
1 dl råsocker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
1 krm salt
100 g mörk choklad
Lägg smör och råsocker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir krämigt och tillsätt sedan ägget. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt och blanda ner det i smeten och rör tills det blir en deg. Hacka chokladen grovt och blanda ner den i degen. Forma sedan degen till en rulle som är ca. 5 cm i diameter och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie. Låt den sedan ligga i frysen i ca. 30 minuter. Värm under tiden ugnen till 180 grader.
Skär sedan degen i ca. 1 cm tjocka skivor och lägg dessa på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem mitt i ugnen i ca. 10 minuter, de ska få en gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar