fredag 11 november 2011

Tårta med siluett


Jag gillar att motivera/muta folk på mitt jobb med tårta. Det brukar fungera, t ex. så fick jag göra den här tårtan till hemavdelningen på mitt jobb när de fixade en liten utmaning jag gav dem. Nu i veckan var det dags att belöna med lite tårta igen, den här gången var det dock tjejerna på skönhetsavdelningen som varit duktiga.

Eftersom tårtan var tillägnad ett gäng tjejer som kan A L L T om hur man sköter om sitt utseende och gör sig snygg (dessutom är de snälla och skrattar inte när jag ställer dumma frågor ;), så kände jag att jag ville ha en rätt fancy tårta som kändes stililgt feminin. Det är väldigt lätt hänt att rosa tårtor blir rätt flickiga åt det barnsliga hållet och jag ville att denna skulle kännas mer elegant kvinnlig, vilket gjorde att jag fick fundera en stund innan jag kom på vad jag ville göra. Det slutade i alla fall med att jag valde att göra en siluett av en "snygg" tjej som fick representera skönhet. Sen lade jag till några blommor som jag hade över från studenttårtorna jag gjorde till en släkting i somras. Och så ett sidenband med spänne runt kanten. Den blev väl rätt classy, eller vad tycker ni? Lyckas jag förmedla rätt känsla? Tårtan blev i alla fall väl mottagen och folk såg fortfarande mätta ut dagen efter ;) Innehållet var ljus tårtbotten, vit chokladmousse och blåbärspannacotta.

15 kommentarer:

 1. Veldig elegant! Og den hørtes farlig god ut ...

  M:)

  SvaraRadera
 2. Jätte läcker !!!

  SvaraRadera
 3. Jag hade gärna jobbat på ditt jobb. :) Tårtan är stilig och elegant, du lyckades absolut göra den helt "rätt". Jättefin!

  SvaraRadera
 4. Snygg! Tycker absolut att du fick till rätt känsla!

  SvaraRadera
 5. Dig skulle man haft som kollega :)
  Jätte snygg och stilren.

  SvaraRadera
 6. Jättefin tårta.
  ja skriver även för ja behöver din hjälp.ja är finalist i ankarsrum tävlingen och hoppas du skulle vilja rösta på mitt bidrag nr 8,jordgubbs sockerkaka.skulle bli så glad då

  Hej,ja skriver till dig då ja behöver hjälp.Ja heter Simone och driver smulans bakblogg,nu är ja finalist i ankarsrum tävlingen och hoppas du vill rösta på mitt bidrag nr 8,jordgubbs sockerkaka.skulle bli så glad då.
  http://www.facebook.com/questions/288657764501241/?qa_ref=qd

  SvaraRadera
 7. Åh vilken vacker tårta! Den var både elegant och läcker på en och samma gång!

  SvaraRadera
 8. Så läcker tårta! :) Ha en mysig första advent!

  SvaraRadera
 9. Supersnygg, känns lite retrochic, lite Audrey Hepburn typ :)

  SvaraRadera
 10. Vilken tuff tårta!!
  Verkligen Jättefin

  / Jenny

  SvaraRadera
 11. Sååå fin tårta!!Du lyckades förmedla rätt känsla.. Helt klart!! Förresten, vad jobbar du med?Låter intressant.

  SvaraRadera
 12. Läcker tårta :)) jättevackra blommor!

  SvaraRadera
 13. Tack för din fina kommentar på bröllopstårtan! Den här tårtan var helt i min smak, siluetter är så himla fint på tårtor!

  SvaraRadera