torsdag 13 december 2012

Noras doptårtor

 
Long time, no see, som man säger. Här kommer jag med det första inlägget på skamliga fyra månader! Jag tänker inte ens försöka rättfärdiga det eller komma med lama ursäkter. Lökiga bilder bjuder jag på dessutom. Shame on me. Hur som helst,  bakat har jag gjort en del ändå, bl a. annat gjorde jag doptårtor till fina lilla Nora, som trots sin ringa ålder redan hunnit få en del bakat till sin ära. Redan när hon låg i sin mammas mage gjorde jag bebiscupcakes och när hon väl kom ut försökte jag genast ställa mig in hos henne med hjälp av små prinsesstårtor med nallar på.

 För en dryg månad sedan var det alltså dags för dop och Noras föräldrar hade ett par önskemål kring tårtorna, bl a. ville de ha en modellerad bebis och en modellerad hund på tårtan. Hunden skulle dessutom se ut som deras egen hund! Eftersom att jag inte är världsbäst på att modellera så lovade jag ingenting, utan sa  att "om den blir ful så åker den i soporna". Men den fick godkänt av alla inblandade som ni ser. Ett annat av önskemålen var att tårtorna skulle se lekfulla och lite busiga ut. Så de fick prickar på sig i olika glada färger och tvåvåningstårtan fick även små rosa fotsteg. När jag tittar på bilderna så här i efterhand kan jag nog tycka att jag skulle ha uteslutit fotstegen, tycker att de rör till det en aning. Men prickarna är härliga tycker jag!


Dopet var ganska stort med många gäster, så utöver tvåvåningstårtan gjorde jag även två enkeltårtor i samma stil.


Nu kanske en och annan av er sitter och funderar över vad det är för ras på hunden. Jamen, det är väl solklart att det är en münsterländer! Eller kanske inte...


I helgen blir det till att börja med julbaket på riktigt. Men jag har faktiskt inte ens hunnit planera ordentligt vad jag ska göra, det blir nog till att bläddra lite i mina bakböcker ikväll för lite inspiration. Hur går det för er, har ni hunnit längre med tillverkandet av pepparkakor, godis och sånt?

Ha det bra där ute i vårt snöiga land, vi hörs snart igen!

/Ida

2 kommentarer:

  1. Härligt att du är tillbaka Ida !!!

    Önskar dig och din familj en trevlig jul!!

    SvaraRadera
  2. Vilken söt tårta med gulliga figurer =)

    SvaraRadera