söndag 19 januari 2014

{Sjukskötersketårta}


Den här tårtan gjorde jag i helgen till en vän till min svägerska som hade fest för att fira att hon blivit färdig sjuksköterska. Hon ville ha en tårta som visade anledningen till firandet, så vi kom fram till att det skulle vara en sjuksköterskehätta på toppen och så fick det bli blommor i rött och orange och röda sidenband runt om. 


Blommorna är gjorda av flowerpaste och tårtan är täckt med sugarpaste. Inuti är det ljusa bottnar som är fyllda med vit chokladmousse och blåbärspannacotta. Den kombinationen går ALLTID hem hos folk. Jag kan inte annat än att hålla med, blåbären gör pannacottan lite lagom syrlig och chokladmoussen är härligt krämig och söt till.

 

Jag gillar att kombinera rosor med olika sorters enklare blommor, rosorna tillför volym och elegans till det hela.Den lilla hättan på toppen var rätt kul att göra. Korset skar jag ut på fri hand och det tog några ihopknycklade försök innan jag fick till det, det svåra var att få det symmetriskt på alla håll och kanter.
 
Det här var en riktigt rolig tårta att göra! Kul med ett tema som jag inte gjort förut. Nu hoppas jag bara att alla sjuksköterskor där ute, både nya och gamla, får den lön de förtjänar. Heja er!
 
//Ida


3 kommentarer:

  1. Så fin den blev!!! Har också nördat lite, men min dator är på vift så jag får lägga upp det om ett tag. :) kram vännen

    SvaraRadera
  2. Sjukt fin tårta :) Ha en bra dag och kika gärna in på http://coffeeandcupcake.blogg.se :)

    SvaraRadera