fredag 10 december 2010

Blommorna från kursen


Här kommer några bilder på slutresultatet av blommorna som jag gjorde på sockerblomskursen. Det var verkligen en jätterolig och väldigt lärorik kurs, jag kan varmt rekommendera den till alla som tycker om att göra sockerblommor. Jag har verkligen haft två superroliga helger, det är så himla roligt att träffa likasinnade och lära sig nya saker. Så nu känns det nästan lite tomt! Men jag och Lisa som har bloggen Lisas bakverk har bestämt att vi ska träffas och göra blommor tillsammans och det ser jag mycket fram emot!

Den sista helgen ägnade vi oss åt att montera ihop våra blommor, måla dem och binda ihop en bukett. Det var så roligt att se blommorna växa fram varefter man satte ihop de olika delarna. Finalen var att binda ihop en bukett och det var lite nervöst eftersom blommorna är väldigt sköra. Men med lite tålamod och koncentration gick det bra! Utöver de blommor som är med på bilderna gjorde vi även förgätmigej, björnbär, chilifrukter och blad.


Buketten består av rosor, nejlikor, fresia och två sorters orkidéer; den stora är en Cattleya och den lilla lilla till vänster i bild är en Cymbidium. Utöver blommorna är det också rosblad och murgröna med.Här ser ni fresian med både knoppar och blommor.


Nejlika och ros, Cattleyan skymtar i förgrunden.Jag måste säga att jag blev sjukt nöjd med buketten med tanke på att det är min första någonsin. Men fler lär det bli!


Här ser ni en lilja. Den var på tok för stor för att vara med i buketten, så den får nog hamna i ensamt majestät på någon tårta!


Vi gjorde även kallor, men de får också sparas till ett annat tillfälle.

21 kommentarer:

 1. Wow !!! Otroligt fina blommor så, så verklighetstrogna. Jag skulle gärna köpt den buketten i blomsteraffären. Vad roligt att gå en sockerblomskurs, det vill jag också göra!

  SvaraRadera
 2. Jätte vackert! Man skulle aldrig tro att det är din första buket. Ser så verklighetstrogna ut. Hur mycket kostar en sån kurs?

  SvaraRadera
 3. Buketten är fantastiskt vacker! Blommorna ser helt äkta ut, och nej, man kan verkligen inte tro att det är din första bukett!

  SvaraRadera
 4. Så vackert det blev, verkligen underbart fina blommor

  SvaraRadera
 5. Den blev ju hur fin som helst! Ska bli så kul att ses och få binda lite blommor längre fram! kram Lisa

  SvaraRadera
 6. Helt otroligt vacker blev det. Den kursen står högst upp på min lista av kurser som jg bara måste gå :-) . Färgerna är värkligen härliga.

  SvaraRadera
 7. OOOTROLIGT vackert!!! Du ska verkligen vara stolt! Kul att hitta någon annan att sitta och pyssla med. Hoppas ni får det jättetrevligt!

  SvaraRadera
 8. Så fint! Jag skulle också vilja gå en sån kurs om jag får tid!!!

  SvaraRadera
 9. Det ser precis ut som en bröllopsbukett ju! Gallet verklighetstrogen och vacker... den måste du spara! ;) Får inte ätas upp. haha Kan tänka mig att kursen var kanonkul, vill också gå men det är på tok för dyrt för mig och för långt bort.

  SvaraRadera
 10. Otroligt vilket jobb och vad verkliga dom ser ut.
  Du är super duktig !!!

  Mvh Camilla

  SvaraRadera
 11. Så himla fint, det ser verkligen ut som riktiga blommor! Helt sjukt att du kan göra såna, och nu inser jag att jag bara MÅSTE gå den där kursen :)

  SvaraRadera
 12. Vilken fantastisk bukett!!! Vad du är duktigt!!
  Jag vill också gå kurs..men här finns det inga kurser, men däremot får ju jag gå på tårtjunta och pyssla tårtdekorationer med likasinnade :) Skulle verkligen behöva lära mig göra pioner, då jag tänkt ha det på min bröllopstårta till sommaren..

  SvaraRadera
 13. Ååh, vilka otroligt fina blommor!!

  SvaraRadera
 14. Tack snälla ni för era fina kommentarer! De värmer i vinterkylan :)

  Marina: Kursen kostar 3195:-. Dyrt, men väl värt pengarna!

  SvaraRadera
 15. Jeg er stum av beundring! Godt jeg kan skrive noen ord da... ;-) Jeg trodde det var ekte blomster på bildene.

  Kari :-)

  SvaraRadera
 16. Superfint. Ser äkta ut! Kan man äta dem också eller ska det bara vara för dekoration?

  SvaraRadera
 17. Wow vilken fin bukett. Skulle också vilja gå en sån kurs men denna kursen du gått på är så långt bort och sen är den väldigt dyr annars hade jag nog hakat på.

  SvaraRadera