lördag 25 juni 2011

Cupcakes till dagis


I torsdags gick min son på sommarlov från dagis (jag vet att det heter förskola och att det inte är pk att säga dagis, men det gör vi här hemma i alla fall ). Hur som helst har han världens bästa fröknar (pedagoger) som tar hand om honom på dagarna och lär honom en massa bra saker och jag tänkte att det vore på sin plats att baka något till dem för att visa vår uppskattning. Förra året bakade jag den här sommartårtan till dem, så i år tänkte jag variera mig genom att baka cupcakes istället. Okej, egentligen gjorde jag cupcakes bara för att jag inte hade tid att göra tårta, vilket jag tänkte från början ;) Jag slängde verkligen ihop cupcakesen i all hast efter jobbet i onsdags kväll, inte ens blommorna och bladen var förberedda innan. De är (som vanligt) gjorda i flowerpaste och det var på håret att de hann torka tillräckligt för att kunna sättas på cupcakesen. I övrigt bestod cupcakesen av vaniljmuffins med råsocker som var fyllda med blåbärspannacotta och toppade med vaniljfrosting. Fröknarna verkade i alla fall uppskatta gesten, enligt min man som överlämnade dem :)


Men midsommartårta då? Jodå, jag bakade två stycken; en som min mamma tog med till sitt firande och en som jag tog med mig till mitt eget firande. Men jag hann inte fota någon av dem! Men det var verkligen inget extravagant med dem, det var vanliga gräddtårtor med jordgubbar på och vaniljkräm och lemoncurdgrädde inuti. Men gott var det. Faktiskt så gott att jag nog ska baka en liten till och trycka i mig.

Glad midsommar i efterskott kära läsare!

10 kommentarer:

 1. Så fina, kan tänka mig att dagisfröknarna blev glada, ja för vi kallar det för dagis med :-)

  SvaraRadera
 2. Så fina! Jag kallar det också på dagis, trots att jag till och med jobbar på ett :-) och i egenskap av dagisfröken kan jag säga att det uppskattas väldigt när någon tar sig tid att göra något sådant!

  SvaraRadera
 3. Jättesöta!
  Jag säger också envist DAGIS för jag tycker inte det har något mer förskola att göra. Det blir ju bara ännu rörigare när de sen börjar FÖRSKOLEKLASSEN...! Nej, här heter det Dagis!

  Kram Karin

  SvaraRadera
 4. jättesöta verkligen,vårt dagis är sockerfritt så de får inte ta emot och de tycker jag är så trist,speciellt då jag bakar så mycket.
  Vill även passa på och skriva att jag har kört i gång en tävling i dag och kommer bli 2 till den här veckan,du är väl med.fin fina priser.
  Simone

  SvaraRadera
 5. Så söta! Jättefina blommor!
  Jag säger också dagis. :-)

  SvaraRadera
 6. WOW!!..very tempting!!..just came across your blog..luv it!!

  SvaraRadera