söndag 3 juli 2011

Mandelmassa

Trots att jag har ett osunt förhållande till mandelmassa har jag faktiskt aldrig gjort egen. Det ändrade jag på häromdagen när jag skulle baka kardemummabullar med mandelmassa. Herrejävlar vad gott det blev! Och så enkelt! Så här gör man:

Mandelmassa

Ta valfri mängd mandlar, skålla och skala dem. Väg mandlarna och väg sedan upp samma mängd socker. Häll ner allt i en mixer och kör ihop det tills det blir mandelmassa av det. Det kan ta ett par minuter. Om det är svårt att få massan att gå ihop kan man tillsätta lite, lite äggvita. Rulla sedan in massan i plastfolie eller dylikt och låt den ligga och mogna över natten. Av någon outgrundlig anledning vet jag dock att det fungerar utmärkt att äta den direkt också, hehe.

2 kommentarer:

  1. Blir så mycket godare med hemmagjord mandelmassa, brukar göra det på mandelmjöl, himla smidigt och det går så fort att göra då

    SvaraRadera
  2. Det är så gott med egen mandelmassa. Jag kan äta det som godis. :-)

    SvaraRadera