söndag 6 maj 2012

Doptårta med nalle

Igår var jag och min familj på lilla Stellas dop. Hon döptes tillsammans med sin kusin Linnea och jag hade fått uppdraget att göra tårtor till dopfikat. En tårta för var och en av de små flickorna och önskemålet när det gällde dekorationerna till Stellas tårta var att det skulle vara något med stjärnor på tårtan, eftersom hennes namn betyder just stjärna. Jag valde att modellera en nalle som sitter på ett moln och som har fångat en stjärna som den håller i. Sedan dekorerade jag resten av tårtan med stjärnor och längs kanten spritsade jag något som skulle se ut som små moln, vet dock inte riktigt om man uppfattar att det ska vara just det.

Innehållet i tårtan var ljusa bottnar som var fyllda med vaniljmousse och blåbärspannacotta. Den är spacklad med grädde och täckt med marsipan. Nallen är modellerad i en 50/50 blandning av sugarpaste och flowerpaste, stjärnorna är gjorda av sugarpaste och molnen är spritsade med philadelphiafrosting med vanilj som jag färgat lite extra vit med Wiltons White-white.

3 kommentarer:

 1. Jättesöt nalle, och molnen är så fina, ser precis så fluffiga ut som moln skall vara. :) Fint med de små stjärnorna som står längs med kanten också.

  SvaraRadera
 2. Supersöt tårta! Gillar verkligen fluffkänslan du fått till på molnen! :)

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Jag har precis startat "My Sweet Party" och skulle gärna vilja att du delatar med ett bidrag. Månadens tema är choklad. Kika in på min blogg för mer detaljer

  http://meandmysweets.blogspot.co.uk/2012/05/my-sweet-party-chocolate-cake-love.html

  Johanna

  SvaraRadera