söndag 1 juli 2012

Tårta med gitarr & eld


En arbetskamrat undrade om jag kunde göra nån form av rockig tårta till hennes brorsa som fyllde år igår. Och det ville jag ju så klart! Grundidén var att det skulle vara en svart tårta med en gitarr på, sen fick jag freestyla om jag kom på nåt mer. Innehållet som önskades var vit choklad mousse och blåbärspannacotta. Efter lite idésurfande kom jag fram till att jag ville ha flames både runt och ovanpå tårtan. Så jag pillade ihop en liten gitarr av flower paste (strängarna är av tunn floristtråd) och lite flames att ha runt om gitarren. Elden och gitarren har flortisttråd i sig för att de ska gå att ställa upp på tårtan. Jag stack dock ner avklippta sugrör i tårtan först, spritsade över hålen med svart smörkräm för att dölja dem och sedan stack jag ner floristtrådarna i sugrören. Detta för att inte pappret på floristtråden ska lösas upp av fukten i tårtan, ingen vill ju käka papper! Elden runt kanten på tårtan är av sugarpaste (och därmed inte helt torr), vilket gjorde det lite svårt att få till en jämn färg när jag borstade på den organgea pulverfärgen, men jag tycker det blev okej ändå. Fast jag tycker ändå att jag nu har en giltig anledning till att köpa en airbrush till mitt tårtnörderi ;) Jag  hade så förbannat roligt när jag gjorde den här tårtan, det var kul att skära ut allt på fri hand (utom texten, där använde jag utstickare så klart!) och kul att göra nåt som var väldigt annorlunda mot det jag vanligtvis gör. Och svart marsipan är ju skitsnyggt faktiskt, jag har redan lite idéer på fler svarta tårtor jag vill göra!

9 kommentarer:

 1. Jättesnygg och tuff tårta! Det blev så snyggt med gitarren och lågorna uppe på tårtan, och visst är det häftigt med svart marsipan! Väntar då på vad du hittar på med airbrushen du skaffar. ;)

  SvaraRadera
 2. Så fräck! Gillar också svart marsipan! Färgar du den själv? Just den svarta köper jag alltid färdigfärgad för det går åt så mycket pastafärg :)

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastiskt inspirerande blogg du har! Jag har plogat mig igenom delar av ditt arkiv, och är verkligen helt såld!
  Du hamnar bland mina favoriter=)

  SvaraRadera
 4. Snygg tårta! Häftig med eld och gitarren!

  http://bakasockerfritt.blogg.se/

  SvaraRadera
 5. Vilken otroligt cool tårta. Arbetskompisens brorsa måste ha blivit överväldigad. :)

  SvaraRadera
 6. Supersnygg! Gitarren är fantastisk!

  SvaraRadera
 7. Vilken häftig tårta, gitarren är jättefin!

  SvaraRadera