torsdag 6 juni 2013

Angry Birds


Förra helgen firade min yngsta brorson att han fyllt fem med att ha kalas med kompisarna. Han önskade sig en tårta med Angry birds och här ovan ser ni min version av de arga fåglarna! Jag måste säga att det var sjukt roligt att modellera både fåglarna och grisarna och väldigt enkelt, de är ju trots allt bara färgglada bollar med lite detaljer på. Tårtan är täckt med sugarpaste och även modelleringarna och övrig dekor är gjorda i sp. Invändigt fanns ljusa bottnar som var fyllda med barnfavoriten vaniljkräm och mosad banan!
 
Ha det fint!
/Ida

4 kommentarer:

 1. Hej Ida!
  Jättefina tårtor du gör! Gillar verkligen dina modellerade figurer skarpt.
  Undrar om du skulle kunna avslöja hur du får dina tårtor så fina och släta när du spacklar med grädde? Jag lyckas inte speciellt bra om jag inte använder smörkräm. Vad är hemligheten?
  /Lotta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Lotta! Ledsen att det tagit så lång tid för mig att svara, men bättre sent än aldrig! Vad roligt att du gillar mina figurer :)

   För att få tårtorna släta och fina med grädde krävs egentligen bara att man är väldigt noggrann när man spacklar (precis som med smörkräm egentligen). Så här gör jag:

   Jag jobbar alltid med två spatlar om växelvis, en liten och en stor. Jag börjar med att spackla kanterna med den lilla och då spacklar jag inte mer än att jag täcker tårtan precis, man ska inte se något av tårtbottnarna, men det ska heller inte vara tjockare än nödvändigt.

   Sedan använder jag den stora spateln för att spackla toppen, samma princip, man ska inte se något av bottnen. Sedan ser jag till att försiktigt spackla ner grädde som sticker ut över/upp över kanten. Efter det ställer jag alltid in tårtan i kylen en liten stund, så att grädden får bli lite kall och sätta sig ordentligt. Sen täcker jag bara med marsipan eller sp på vanligt sätt.

   Hoppas du förstår hur jag menar, annars får du fråga igen :)
   //Iad

   Radera
 2. Hej, tänkte kolla med dig om du säljer tårtor på beställning också? / mvh Azad

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Tyvärr säljer jag inte tårtor, eftersom jag inte har något företag. Jag bakar därför bara åt släkt och vänner. Hoppas du hittar någon annan att beställa av!
   Mvh Ida

   Radera