måndag 27 mars 2017

{Hasselnötskakor}


Hej på er! Ibland vill man ju bara ha något snabbt när man kommer hem efter jobbet och har dålig karaktär. Då är dessa kakor perfekta! Det går supersnabbt att svissa ihop dem och dessutom kan man lura sig själv att de inte är så onyttiga - de innehåller ju faktiskt till största del hasselnötter. Vill och orkar man så kan man göra som jag och ringla smält choklad över, men de funkar lika bra utan. Dessutom håller de bra om de förvaras i en kakburk, så du kan lugnt ha sviktande karaktär flera dagar i rad!

Hasselnötskakor

ca. 25 stycken

50 g smör
200 g hasselnötter
1 dl socker
1 ägg

Extra hasselnötter till dekoration, kan hoppas över om man vill.
Choklad till att ringla över kakorna

Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret, låt det svalna en aning. Häll ner hasselnötterna i en matberedare och mixa till de är finhackade. Häll över nötterna i en bunke, tillsätt övriga ingredienser och blanda ihop det till en smet. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och tryck ner en hasselnöt i mitten av varje kaka. Grädda kakorna i ugnen i ca. 15 min och låt svalna på plåten. Hacka chokladen, smält och ringla över kakorna.



För övrigt kan jag tipsa om att kila in på Robbans bästa. Förutom att det är en fantastisk blogg med bl a. en massa härliga tips på olika fikaställen över hela landet, så är Idas Söta veckans blogg den här veckan! In och läs om ni vill veta lite mer om mig!
 
Hoppas att ni får en härlig vecka!
/Ida



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar