Jordgubbsglass! Så himla gott ju. Speciellt när man kan göra den på färska jordgubbar istället för frysta, som man får hålla tillgodo med övriga året när de inte är i säsong.
Den här glassen är baserad på kondenserad mjölk och grädde och den är enkel att svänga ihop. Dock tycker jag att glassmaskin krävs för att få rätt konsistens. Receptet kommer ursprungligen från Linda Lomelino.
Jordgubbsglass
250 gr rensade jordgubbar
Saft av ½ citron
400 g sötad kondenserad mjölk
2,5 dl vispgrädde
Mixa jordgubbar och citronsaft till puré. Blanda i den kondenserade mjölken. I en annan skål vispar du grädden fluffig, men inte för hårt! Blanda grädden i jordgubb/mjölkblandningen och låt sedan smeten stå i kylen och bli ordentligt kall. Kör i glassmaskin (i min tog det cirka 35 minuter), lägg sedan över glassen i en plastlåda eller dylikt, lägg på bakplåtspapper direkt på ytan för att undvika att ytan blir torr och tråkig. Frys färdigt glassen i frysen i ett par timmar för rätt konsistens.
Ha det fint!
/Ida
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar