torsdag 6 januari 2011

Färgglatt!


Så här i början av den absolut tråkigaste perioden på året, vilket betyder Januari-Mars, så kände jag att jag behövde lite färgglada macarons. Och efter att jag och familjen satt i oss en dubbel sats av de små härligheterna, så tycker jag nog att Januari redan känns roligare. Kanske inte så hälsosamt för kroppen, men va fasen, nån måste vara motvikt till allt hälsotjat som traditionsenligt förekommer så här års och jag tar gärna på mig den rollen, hehe. Den här gången gjorde jag tre olika fyllningar till kakorna; de rosa är fyllda med hallon och vit choklad, de gula med saffranskolasmörkräm och de gröna med vaniljsmörkräm.


Macarons var ju en av förra årets stora baktrender, jag är lite nyfiken på vad som kommer bli stort i år. Vad tror ni, är det någon som har en gissning?

15 kommentarer:

 1. Väldigt söta macarons i härliga färger! Jo, man behöver nog något smått och gott för att pigga upp sig i väntan på våren. :-) Intressant fråga det där med vad som kunde bli årets baktrend. Något bra gissning har jag inte, kanske det är mera "vanliga" bakverk som blir aktuella, traditionella småkakor och sånt? Återstår att se. :-)

  SvaraRadera
 2. Så härligt färgglada macarons, var så längesedan jag gjorde det sist, måste ta och göra lite, äggvitor finns ju ändå över efter att jag gjort glass, ja småkakor kan nog vara årets trend, det hoppas jag iallafall för småkakor är himla kul att baka och går att variera i det oändliga :-), har ju Jan Hedhs nya bok om småkakor och där finns så mycket småkakor jag vill baka

  SvaraRadera
 3. mmm.. makroner e sååå gott :) Men jättelänge sen jag gjorde dom...
  Dina var super söta och fina :)

  SvaraRadera
 4. Fina färger:) För mig blir i alla fall detta året fyllt med dekorerade sugar cookies, sen håller jag på med en hemlig grej;) som jag hoppas ni andra skall tycka är lika bra som jag;)

  SvaraRadera
 5. Vilka fina macarons du gjort!
  Jag undrar oxå vad som blir den stora trenden i år... Kanske något som inte är så kaloririkt, men ändå supergott =)
  Det hade jag hoppat på och bakat med en gång iaf =)
  Kram
  //Nellie

  SvaraRadera
 6. Åh vad fina de blev, jag älskar macarons!!

  SvaraRadera
 7. Vilka fina macarons. Jag måste göra ett nytt försök snart igen. Mina blev förfärligt fula men väldigt goda. :-)

  SvaraRadera
 8. Mmmmm vad gott det ser ut,är dom svåra att göra för en som bara är amatör ????

  SvaraRadera
 9. Åh vad fina! Var länge sedan jag gjorde några sist, men varit himla sugen det senaste - får se om det blir några snart :)

  SvaraRadera
 10. Nu är jag tillbaka här och tittar =)
  och tänkte passa på o berätta att du har fått en Award av mig ;)

  Du kan hämta den här:
  http://sockertussen.blogspot.com/2011/01/blog-award.html

  SvaraRadera
 11. Tack för era snälla kommentarer! :)

  Pehrnilla: Nu gjorde du mig nyfiken ;)

  Camilla S: Lite knepiga är dem, smaken brukar bli den samma, det är utseendet som kan vara lite småknixigt att lyckas med. Men gör ett försök, det kommer att vara värt det!

  SvaraRadera
 12. Hej Ida...Vilken fina macaron, de blir perfekt!
  tack så mycket för de fina formen som du skicka till mig jag har fått de för länge sedan och jag tror att jag har skicka mail till dig efter jag fick paket när jag mår bättre ska jag baka i de fina formen som du skicka till mig ;)

  SvaraRadera
 13. Mera perfekta än så här blir dem väll alldrig!

  SvaraRadera