tisdag 31 juli 2012

Litet dessertbord
För någon vecka sedan fyllde världens bästa son fem år, något han väntat på läääänge! Dagen innan trodde jag att han skulle spricka på riktigt av längtan, han tyckte att dagen gick alldeles för långsamt.

Men så kom äntligen födelsedagen och jag hade fått väldigt bestämda order om vad han ville ha till födelsedagsfikat och hur bakverken skulle se ut. Så det bjöds på rosa marsipantårta, rosa macarons (eller "färgkakor" som han kallar dem), bullar och saft.

 
De rosa macaronsen här intill var fyllda med vaniljsmörkräm och var enligt önskemålet "jättejätterosa".
 
I sista stund innan gästerna kom fick jag för mig att det var roligare att duka upp fikat ute, så jag gjorde en tiominutersinsats och fick ihop ett väldigt enkelt dessertbord. Jag hade med andra ord ingen vidare vision om vad jag ville uppnå med bordet, utan tog bara sånt som jag hade till hands. Men gästerna tyckte det var fint och sonen var väldigt nöjd, så då är jag det också :)


Den rosa tårtan, som dekorerades med rosa blommor och fjärilar. Egentligen ville sonen ha lila fjärilar, men ibland hinner man inte riktigt göra allt man vill göra, så jag fick tillåtelse att använda några mintgröna som jag hade liggandes. Inuti fanns bottnar i olika rosa nyanser och hemgjord vaniljkräm.


Den här lille rackaren var egentligen menad att vara frukosttårta till sonen, men han var så upptagen med att bygga sitt nya lego, så det fanns inte tid till att äta tårta!

Flaskorna kommer från Konsumbutiken jag handlar lunch i när jag jobbar och är från början fyllda med olika ekologiska frukt- och bärdrycker. Om jag minns rätt betalade jag typ 18 spänn styck för dem, ett riktigt kap med tanke på att jag fick dricka upp innehållet också! Jag tyckte att de passade fint i trälådan som jag köpt på rean på jobbet.

Jag förhandlade mig till att få göra några orangea macarons också. De med rosa fyllning är fyllda med smörkräm som jag smaksatt med hallon- och rabarbersylt och de andra är fyllda med kolasmörkräm.

Nu är det lillasyster i familjen som står på tur att fylla år (3 år!) och till det önskar hon sig en Hello Kittytårta. När jag sitter vid datorn hoppar hon ibland upp i mitt knä och ber om att få kolla på just sådana tårtor och det finns ju en uppsjö där ute på nätet! Och hon pekar glatt på den ena fantastiska tårtan efter den andra och säger att hon vill ha en sån, så nu gäller det att leva upp till hennes förväntningar! Det roligaste är att hon inte ens äter tårta själv... ;)

9 kommentarer:

 1. Det var ett fint litet dessertbord! Tårtan blev jättefin med blommorna och de mintfärgade fjärilarna, matchar ju dessutom den lilla prinsesstårtan perfekt. :) Härlig färklick med de orange macaronsen också, väldigt fina! Lycka till nu med Hello Kitty, hon är nog min favoritfigur att göra. :)

  SvaraRadera
 2. Toppenfint dessertbord! Roligt när barnen är så engagerade och vet vad de önskar! Lycka till med Hello Kitty-tårtan, jag har bara gjort en men den var riktigt rolig att göra!!!

  SvaraRadera
 3. wow, vilket dessertbord! Väldigt vackra bakverk som dessutom var fint uppagda!

  SvaraRadera
 4. Vilket fint dessertbord! Och jag verkligen älskar din glasskål/skapelse eller vad man nu kallar den. Vart har du fått tag på den? :)
  Angående Hello Kitty tårtan fick jag samma uppdrag för inte så längesen. Vet inte hur många bilder jag kollade på innan jag bestämde mig haha. Den ligger uppe i mitt senaste inlägg ifall du vill se min tolkning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :) Glasburken har jag fått i present och den är köpt på nätet från en butik i storbritannien som heter Borrowed Blue. Jag kikade på din kittytårta, den var jättesöt! Jag har gjort en tårta med kitty förut, men den var ganska enkelt dekorerad och de tårtor min dotter har tittat på är av lite mer avancerad karaktär...vi får se hur det slutar ;)

   Radera
 5. Vilka underbara bakverk! Den lilla, lilla prinsesstårtan är ju bara för söt =)

  SvaraRadera
 6. De orangea macarons är verkligen super fina! :)
  Jag vill bli som du när jag blir vuxen... Du är så duktig och kreativ!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du! Vilken himla gullig kommentar, den värmer verkligen :)

   Radera