onsdag 11 juli 2012

Minitårtor med nalle


Förra veckan var vi och hälsade på en underbart söt liten bebis vid namn Nora. Det var när Noras föräldrar i början av året berättade att de skulle få en bebis som jag gjorde bebiscupcakes för att fira den glada nyheten. Och nu är hon alltså här och eftersom bebis är lika med bakverk i min värld så bakade jag små, små prinsesstårtor och tog med när vi skulle fira bebisen och de nyblivna föräldrarna. Tårtorna är egentligen likadana som prinsesstårtorna i miniformat som jag gjort tidigare, jag har bara ändrat färg och dekorationer på dessa. De här var fyllda med vaniljkräm och min hemkokta hallon- & rabarbersylt. De är täckta med marsipan och nallen har jag stansat ut ur sugarpaste.


Jag ville ge Nora och hennes föräldrar en lite personlig present från vår familj, så jag gjorde en blöjtårta! Ett helt paket med 80 blöjor gick åt och runt om tårtan på står en massa små presenter bestående av små bebisstrumpor, en pipmugg, skedar till de första smakportionerna, ekologisk bebistvål och hudkräm, te, choklad och högst upp en mjukishund till Nora. Vi försökte köpa lite alternativa bebisgrejer istället för kläder, man brukar ju få så mycket av den varan ändå när man har en nyfödd liten bebis. Det var superkul att göra blöjtårtan och den blev väldigt uppskattad, så det får nog bli fler sådana i framtiden!

19 kommentarer:

  1. Det var jättesöta små tårtor! Mycket roligare och gulligare än en stor tårta! Och kul med blöjtårtan, kan tror att den presenten var uppskattad. Det brukar ju gå åt en och annan blöja till små bebisar...:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Tove! Ja, ibland blir man förvånad över hur många blöjor en så liten människa kan göra av med ;)

      Radera
  2. Oj hur härligt rosa nalletårtar är dessa! Ditt dessertbord är också så väldigt vackert och sött som helst :) Måste prova på din jordgubbscupcakes genast eftersom jordgubbar är som bäst just nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket :) Hoppas att du gillar jordgubbscupcakesen!

      Radera
  3. Gud så söta de blev!!! Jag har en fråga ang tårtbottnarna, gjorde ud dem i mindre formar eller stansade du ut dem??
    Jag blev verkligen sugen på att göra några liknande nu!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag stansade ut bottnarna med runda mått ur en rulltårtsbotten! Ja, prova dem gärna, det är banne mig godare med små tårtor ;)

      Radera
  4. Gott gott med prinsessbakelser, min favorit! Deina blv underbart söta :)

    SvaraRadera
  5. Små tårtor e bra tårtor!!!

    SvaraRadera
  6. Måste man fylla år eller nått för att äta tårta? Jag vill ah tårta varje dag!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man måste verkligen inte fylla år för att äta tårta! Och tårta är en viktig del av en varierad diet ;)

      Radera
  7. Så söt mini-tårta! Och blöjtårtan är helt underbar :) Fick en liknande blöjtårta när vi fått vår son. Rolig idé, välbehövligt med blöjor och fina tillbehör! :)

    SvaraRadera
  8. De är ju helt ljuvliga! Otroligt söta med lilla blomman. Det enda tråkiga med en stor tårta tycker jag är när man börjar skära upp dem, då är de inte så vackra längre för de sista gästerna. Det slipper man ju med dessa små. Jag skall absolut testa. Och blöjtårtan är ju så rolig, det måste jag också testa. Tack för fina inspirationen! Mvh Ida

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din fina kommentar! Jag håller helt med om att en stor tårta tenderar att se lite tråkig ut på slutet! Vad härligt att jag lyckats inspirera dig, det gör mig verkligen jätteglad! :)

      Radera
    2. Nu har jag provat göra minitårtor. Väldigt kul men oj så svårt att få marsipanen slät och fin utan "vikveck" på sidorna om du förstår vad jag menar. Har du något tips eller har jag gjort dem för höga kanske? Kommer absolut testa igen!

      Radera
    3. Vad kul att du testade dem! Och du har helt rätt i att det är ganska trixigt och pilligt att få till marsipanen! Jag har egentligen inget bra tips, det enda jag kan komma på är att man måste vara lite extra lätt på handen eftersom de är så små (jag har upplevt att bottnarna dras åt sidan av marsipanen annars). Så det är nog bara att öva! Men ett tips är annars att lämna marsipanen mer eller mindre som den är, du kan se vad jag menar i detta inlägg http://chokladsockerkaka.blogspot.se/2011/11/prinsesstartor-i-miniformat.html

      Hoppas du lyckas bättre nästa gång och lycka till!!! :)

      Radera