Mitt bästa midsommartips: fyll jordgubbstårtan (den är ju nästan obligatorisk till midsommar) med vaniljkräm och rabarberkompott! Det är så sjukt gott! Den här satsen räcker gott och väl till en 24 cm tårta. Dubbla gärna receptet när du ändå är igång och frys in det som blir över.
Skär rabarbern i centimeter stora bitar och lägg bitarna i en kastrull. Häll i socker och vaniljpulvret.Småkoka utan lock i 15-20 minuter och rör om lite då och då. Låt sedan kompotten svalna.
500 g rabarber
2 dl strösocker
2 krm vaniljpulver (malen vaniljstång)
Skär rabarbern i centimeter stora bitar och lägg bitarna i en kastrull. Häll i socker och vaniljpulvret.Småkoka utan lock i 15-20 minuter och rör om lite då och då. Låt sedan kompotten svalna.
Hej. Ska man koka i vatten och hur mkt isf? :)
SvaraRaderaAnonym: Nej man ska inte koka i vatten, utan det kokar i vätskan som rabarbern släpper ifrån sig :)
SvaraRaderaOkej tack! :)
SvaraRaderaHej! Jag gjorde denna kompott och serverade den till vitchokladpannacotta och en bit biscotti. Gissa vad!? Vilken succé det blev!! Delade ut små portions doggybags till gästerna att ta med hem. Så ville bara tacka dig för ditt recept! Måste testa den på tårta också.
SvaraRaderaMå så gott!
// Kram Isabelle