söndag 6 juni 2010

Blancas dop


I lördags hade vi dopfest för vår lilla Blanca. Självklart blev det tårta! Jag ville göra en tårta med sagokänsla och hade sagan om Tummelisa och Elsa Beskows böcker som inspiration. Det blev en tvåvåningstårta och en enkeltårta. Det var första gången jag gjorde en staplad tårta och fegade lite, så jag vågade bara göra två våningar, men så här i efterhand tror jag att det nog hade gått bra med tre också. Det var även första gången jag modellerade (sen jag var tio och gjorde korv med bröd i marsipan till tårtorna jag och mamma bakade). Det var ju hur kul som helst! Svamparna, nyckelpigorna och sniglarna var det inga problem med, men att göra den lilla bebisen i blomman var mer tidskrävande än man kan tro!

Hallonpannacotta
Spacklad med grädde
Täckt med marsipan
Pärlbård spritsad i kristyr
Dekorationer av flowerpaste och sugarpaste
En "tv-spelssnigel" enligt min man

Den andra tårtan blev ju så klart i samma stil som föregående, men där skrev jag även Blancas alla namn, utstansade i flowerpaste. Lätt stressad hamnade bokstäverna kanske inte helt rakt...


Vi bjöd på mini-cupcakes också, det blev chokladcupcakes med chokladglasyr, dekorerade med fjärilar av flowerpaste!
13 kommentarer:

 1. Underbart söta tårtor - och så fint modellerat!! Gillar verkligen nyckelpigornas uttryck och de fantastiskt fina sniglarna! Nu ser jag fram emot fler modelleringar ;-)

  SvaraRadera
 2. Tack, vad du är snäll :)

  SvaraRadera
 3. Jag fick ju även smaka dessa underbara tårtor, och jag åt tills jag skämdes vilket innebar en MASSA tårta!!! Bilderna ger inte rättvisa åt den riktiga varan. Mycket bra detaljarbete!

  SvaraRadera
 4. Jättefin tårta! :-) Blomman var verkligen superfin! Jag borde ta och köpa hem lite flowerpaste eftersom jag ska fixa blommor till en bröllopstårta så småningom. Annars använder jag mest mmf till blommor...Det går av gammal vana... :-)

  SvaraRadera
 5. Franck: vad bra att du tyckte att de var goda också, det är ju liksom lite viktigt ;)

  cickan: tack så mycket! mmf har jag aldrig provat på, det kanske man skulle ta och göra!

  SvaraRadera
 6. jättefina detaljer! blomman är fantastiskt vacker, jag borde också köpa flowerpaste

  SvaraRadera
 7. sooo beautiful! you are very talented

  SvaraRadera
 8. Giovanna: Thank´s, very kind of you :)

  SvaraRadera
 9. Underbart söta tårtor och cupcakes! Ang. "tv-spelssnigeln" så tycker jag att seriefigursaktiga dekorationer är kul och sött och den passade väldigt bra :)

  SvaraRadera
 10. KakaPåKaka: Tack! Ja, snigeln blev nog rätt söt faktiskt :)

  SvaraRadera
 11. Hej, Första gången på din blogg och jag har suttit och kikat genom en del inlägg du har här. Sååå duktig du är! Om en vecka tänkte vi ha ett litet kaffekalas här hemma och funderade på att göra cupcakes för första gången. Tänkte nog göra en minivariant. VIlken storlek har du på dina formar? Är de som storleken mellan knäckformar och bullformar - typ? (Vet inte vad de heter - kakformar kanske?! Man brukar ha dem till syltkakor :-)). Nu ska jag kika vidare och inspireras lite till.

  SvaraRadera
 12. Gud vilka fina minicupcakes. Har alltid så svårt att spritsa den lilla varianten. Några tips?? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Några bra tips har jag tyvärr inte, jag antar att det bara är övning som gäller :)

   Radera