fredag 8 oktober 2010

Minicupcakes med choklad och vanilj


Vi firade min pappas födelsedag för någon vecka sedan och jag hade blivit ombedd att baka cupcakes och cheesecake (blev dock ingen bild på den). Här ser ni i alla fall de förstnämnda; chokladcupcakes med vaniljfrosting, dekorerad med blomma gjord av flowerpaste. Jag gjorde minivarianten, då jag tycker att det passar bättre när det ska fikas med flera bakverk på samma gång, det är ju faktiskt roligare om man orkar äta av allt, hehe. Jag börjar bli smått uttråkad av att jag gör samma sorters blommor om och om igen och det börjar säkert ni läsare också bli. Men ha tålamod! I november ska jag gå en sockerblomskurs hos Kakburken och efter det blir det förhoppningsvis lite mer variation på det området!

14 kommentarer:

 1. Väldigt fina cupcakes, och jag tröttnar då inte på blommorna! De är väldigt vackra =)

  SvaraRadera
 2. Vilka söta små cupcakes och du har verkligen blivit duktigt på att spritsa

  SvaraRadera
 3. Jättefina cupcakes. Kul att gå på kurs, det är alltid kul att få lite nya idéer.

  SvaraRadera
 4. Jättesöta =)
  Ska du gå den långa kursen på 2 helger eller ngn annan? Jag funderade ett tag på att gå den.

  SvaraRadera
 5. Hej, har precis hittat din blogg och är alldeles FRÄLST!!! Orkar tyvärr inte läsa igenom alla inlägg och skriver därför en fråga här som jag hoppas du orkar svara på, även om du svarat på den hundratals gånger tidigare :D

  Jag har en muffinsform när jag bakar muffins men den är ju för stora muffins. Har du nån liten för dina små cupcakes? Tycker de håller formen bättre om de gräddas i form. Och var köper du i såna fall formen?

  Tack för att du delar med dig av dina recept! Det ska bli ett sant nöje att läsa igenom allt - lite i taget.

  SvaraRadera
 6. Tack för era fina kommentarer!

  Hanna: Tack, vad du är snäll! Och vilken tur att du inte tröttnar ;)

  Cupcakesfluffan: Tack så mycket, kul att du gillar min spritsning :)

  Erika: Tack! Ja, det är ju alltid kul att utvecklas lite, det mesta lär man sig ju själv, men ibland är det bra att få lite inspiration utifrån!

  Johanna: Tack så mycket! :)

  Sockerrus: Tack! Jag svarade på din blogg :)

  Tiina: Ja, jag använder en minimuffinsform! Jag har köpt min på Cervera, men de finns även på t ex. kakburken. Håller med om att en form är ett måste för att få snygga muffins! Och vad roligt att du hittat hit och tycker om bloggen! Jag blir riktigt glad i hjärtat när någon skriver så snälla saker :)

  SvaraRadera
 7. Perfekta små cc! Jättesöta :-)

  SvaraRadera
 8. Jättesöta cupcakes!!
  och visst passar det väldigt bra med minisar så man orkar fika på fler godsaker :)

  SvaraRadera
 9. Hej!

  Jag har också precis hittat hit till din blogg. Skall göra en djupdykning nu och vekligen titta igenom hela bloggen. Men av det lilla jag sätt så har så så många otroligt vackra bilder på allt fint du skapar. Fortsatt lycka till med allt vackert :)
  Ha det gott & trevlig helg.

  SvaraRadera
 10. Snyggt spritsat och blommorna kanske förekommer lite här och där, men de är ju rätt enkla att göra och blir ju fina, men det är klart att det alltid är kul med lite variation. Ska bli kul att se vad du får lära dig på kursen, jag gick en i våras, men vi gjorde bara rosor och såna här blommor som du är less på :)

  SvaraRadera
 11. Jättesöta cupcakes! Jag tröttnar nog inte på de här blommorna, de är så vackra! Skulle helst bara göra såna här själv hela tiden, men sen tycker jag ju att jag måste variera mig...men nu vill jag nog snart göra dem igen, tror jag. ;-)

  SvaraRadera
 12. Tack ska ni ha allihop för era kommentarer,d e värmer i höstrusket!

  SvaraRadera