tisdag 26 oktober 2010

Svart födelsedagstårtaI helgen firade vi min lillasyster som fyllde 21 år tidigare i förra veckan. Jag fick fria händer med tårtan både vad gällde innehåll och utseende. Av någon anledning fick jag för mig att jag ville testa att göra en svart tårta. Så här i efterhand inser jag att det hade varit ett smartare drag att täcka den med vit marsipan, det blev inte så  lyckat att använda svart. Men, men, ibland måste man misslyckas, annars vet man ju inte när det blir bra ;) Dekorationerna är i vanlig ordning gjorda av flowerpaste. Och fyllningen bestod av vit chokladmousse och rårörda hallon, blåbär och jordgubbar. Ni som hänger med här på bloggen har säkert noterat att jag använder mig av den vita chokladmoussen väldigt ofta, men alla gillar den och den är superenkel att göra, så den har blivit en storfavorit! Jag hade tänkt att testa en annan fyllning, men eftersom tiden var knapp ville jag inte chansa, man vet ju aldrig när man provar nya recept! Men jag ska försöka variera mig lite mer, jag vill ju inte föräta mig på den!

24 kommentarer:

 1. Riktigt vackert din tårta! jag gilla dina blommor ;) jätte fin dekorera de ser riktigt lyx ut!!

  SvaraRadera
 2. Jag älskar svart och vitt och jag tycker tårtan blev jättesnygg! Mycket effektfullt.Snygg effekt med det lila också tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Vadå misslyckat med svart lock?!? Den är ju AWSOME! :) Ibland måste man göra lite saker som går utanför de vanliga stereotypa ramarna över hur någonting ska se ut. GOOD JOB säger jag! :)

  SvaraRadera
 4. Tårtan är otroligt vacker och stilig! Jättesnyggt med svart och vitt och lite lila nyanser. Blommorna är jättefina. Varför tänkte du att det hade varit bättre att täcka tårtan med vit marsipan? Har själv funderat göra en svart tårta nån gång men varit lite "rädd" för det då jag tänkt att den svarta färgar av sig när man äter den, men kanske jag skall testa i alla fall. ;-)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker att tårtan blev ursnygg! Gillar det svarta och älskar blommorna =) Jag täckte en tårta helt i svart för ett tag sen och jag tyckte att det var svårt att få den matt - det gick typ inte. Men annars hade jag inga problem med att den färgade av sig el dyl som jag vet andra har klagat på. Hur som helst - Jag tycker att du ska vara jättenöjd!

  SvaraRadera
 6. Tårtan är supersnygg, blommorna fantastiska och vit choklad är OK.

  SvaraRadera
 7. åhhh gud så vacker och läcker den var! :)

  SvaraRadera
 8. Jag tycker att den blev väldigt fin. Snygga kontraster! Annorlunda! :)

  SvaraRadera
 9. Tycker att den blev jättefin! Superfina blommor också. =) Ser riktigt lyxig ut.

  SvaraRadera
 10. Den är jättefin, förstår inte varför du inte tycker det! Jag gillar det lila i blommorna. Tycker färgerna matchar alldeles utmärkt!

  SvaraRadera
 11. Så himla läcker! Vilken fin färg och form du fick till på dina blommor!

  SvaraRadera
 12. Den är ju hur läcker som helst! Svart och vitt är så himla fint och med det lila blev det ju den där lilla extra detaljen som gör detta till en helt grym tårta ju!

  SvaraRadera
 13. Skitsnygga blommor!!! :) väldigt fin och lyckad tårta!

  SvaraRadera
 14. Jag tycker den är superfin! Snygg kombination med svart och lila. Färgade du sugarpasten själv? Jag har köpt svart färg, men det spelar ingen roll hur mycket man tar, den blir bara grå! Irriterande :-)

  SvaraRadera
 15. Verkligen en otroligt vacker tårta, så snygg med blommorna mot det svarta

  SvaraRadera
 16. Haha, kul att ni gillade tårtan i alla fall! Tack för alla snälla kommentarer! Ibland blir man kanske lite väl självkritisk ;)

  Tove: Jag tror att jag inte gillar att det blev så väldigt skarp kontrast mot det svarta när blommorna var så stora, hade kanske varit bättre med mindre blommor, eller vit marispan. Men färgade av sig gjorde den däremot inte, så det är bara att köra på medsvart marsipan!

  Linda: Jag köper färdig! Tänker inte ens försöka att färga själv ;)

  SvaraRadera
 17. Tycker att tårtan är superläcker! Kul med ett svart lock och fint att du matchat bandet kring tårtan med färgen i de jättefina blommorna! Hihi, såg det du skrev till Tove.. om storleken på blommorna.. Det var nog en av sakerna som jag riktigt fastnade för när det gäller tårtan. Man tycker helt enkelt olika ibland ;-) Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 18. Jättevacker tårta! Snyggt med mycket svart med blommor på.

  SvaraRadera
 19. Gud vad fin, vad duktig du är

  SvaraRadera
 20. Hanna, Erika och Jenni: Tack så mycket! Jag börjar nog försonas lite med tårtan nu, den kanske inte blev fullt så misslyckad som jag tyckte från början ;)

  SvaraRadera
 21. Jag tycker den här är grymm! Sjukt snyggt med svart : )

  Kram
  Emma Fenty

  SvaraRadera