lördag 28 augusti 2010

Chokladtårtbotten

Den här bottnen blir lätt och luftig, vilket kan vara ganska bra om man har en mastig chokladfyllning i. Receptet blir lagon till en form på 26 cm, men går att minska eller öka om man önskar det!

6 ägg
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 dl kakao
3 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och luftigt. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dessa i smeten. Häll ner i en smörjd och bröad/mjölad form och grädda mitt i ugnen i 35-40 min. Håll lite koll mot slutet, det kan hända att man behöver lägga på ett bakplåtspapper sista stunden för att inte bränna ytan. Låt sedan bottnen svalna i formen.

1 kommentar:

  1. Kanonbra,har inget recept på chokladbotten så detta spar jag med en gång

    SvaraRadera