söndag 15 augusti 2010

MumintårtaI fredags hade jag nöjet att göra en mumintårta åt en liten Linnéa som fyller 2 år. Jag blev jätteglad över att få frågan om jag kunde göra just en mumintårta, det är något jag funderat på länge efter att ha sett Toves fantastiska mumintårtor! Jag hade inte tillräckligt med sugarpaste hemma för att modellera mumintrollen, så jag beslöt mig för att prova att göra egen marshmallowfondant för första gången. Det blev dock inte så lyckat, jag tror att jag hade i lite för mycket florsocker, för mmf:en blev nästan lite gummiaktig och därmed väldigt svårarbetad. Den var svår att forma, antingen skönk den ihop eller så tappade den formen, så det tog ett bra tag innan jag fick till ett acceptabelt resultat. Till slut blev jag ändå rätt nöjd med dem! Det var i alla fall väldigt roligt att modellera Mumin och Snorkfröken, så det kommer jag garanterat att göra fler gånger. Men det tar nog ett tag innan mina blir lika fina som Toves ;)

Rårörda hallon
Spacklad med grädde
Täckt med marsipan
Mumintroll gjorda i mmf
Blommor och bokstäver gjorda i flowerpaste
Gräset är spritsat med philadelphiafrosting med citron

14 kommentarer:

 1. Ida den blev ju superfin! Tycker du har lyckats mkt bra med muminfigurerna för de är jättesöta! Kan tänka mig att Linnea blev väldigt glad över sin tårta =) Sött med blommorna som ligger runt gräset oxå tycker jag.

  /Lisa - Sockerrus

  SvaraRadera
 2. Den var flott, Mummikaken. Du er helt suveren på kakebakst og ikke minst pynt. Nå må jeg øve på en slik mummifigur. Mitt barnebarn vil elsker Mummitrollet. Hun blir 4 år snart.
  Ha en fin søndag, hilsen Mymlen og My i Norge

  SvaraRadera
 3. Blev jättesöt, så fina muminfigurer, har ännu inte provat på modelering, men blir sugen på att testa det nu, får börja med något litet och lätt :-)

  SvaraRadera
 4. Jättesöta är de Mumin och Snorkfröken!!
  Kan tänka mej att födelsedagstjejen blev väldigt glad!

  SvaraRadera
 5. Vilken fin tårta, gillar egentligen inte mumin, men denna tårtan får till och mig att gilla de små figurerna!

  SvaraRadera
 6. Tårtan är jättesöt, och du har gjort ett bra jobb med mumintrollen! Som bekant tycker jag de är svåra att modellera, så tack för dina vackra ord! :-)

  SvaraRadera
 7. Tycker de blev söta! Det är alltid svårt när man jobbar i nya material, jag har själv inte riktigt blivit vän med MMF i modellering...

  SvaraRadera
 8. Vilken fin tårta! Muminfigurerna blev jättefina!

  SvaraRadera
 9. Kanonsöt! Jag gillar blomsterkransen runt gräset, riktigt fin :)

  SvaraRadera
 10. Men så fin tårta! Härliga muminfigurer!

  SvaraRadera
 11. hihihi vilka små sötnosar till mumintroll! :)

  SvaraRadera
 12. Tack för alla era vänliga ord! De värmer verkligen :)

  SvaraRadera