Igår ville jag leka lite, så jag plockade fram några chokladmuffins ur frysen. Resultatet ser ni ovan; chokladcupcake med vaniljfrosting, dekorationerna är gjorda av flowerpaste. Receptet på frostingen hittade jag hos Tina som har Tinky´s kakblogg och den är sååå himla god! Den kanonsnygga formen heter Orkidea och kommer från Kalasform.
Vaniljfrosting
50g smör
200g philadelphiaost
500g florsocker
2 tsk vaniljsocker
(Jag använder även Wilton´s White-white om jag vill få till en riktigt vit frosting)
Vispa smöret mjukt, tillsätt philadelphiaosten och blanda till en jämn smet. Tillsätt vaniljsockret och häll i florsockret, lite i taget, och vispa ordentligt mellan varje gång. Låt sedan frostingen stå i kylen en stund tills den fått spritsbar konsistens.
Oj vad läcker den ser ut! Jättefin!
SvaraRaderaSå vacker cupcake! Och tack för tipset om vaniljfrostingen, den hade jag missat trots att jag trodde att jag lusläst Tinas blogg. :-)
SvaraRaderaDen är verkligen jättefin! Gillar att alla färgerna hänger ihop =) Snygg bild dessutom!
SvaraRadera/Lisa - Sockerrus
För vacker för att ätas upp! *ler*
SvaraRaderaKram Karin
Maria: Tack så mycket :)
SvaraRaderaTove: Tack! Kan verkligen rekommendera frostingen, den var supegod!
Sockerrus: Tackar! Och kul att du gillar bilden!
Karin: Haha, tack! Men uppäten blev den kan jag intyga ;)
Snygg bild! / frallan
SvaraRaderaJättevacker cupcake. Nu har jag äntligen köpt lite röd pulverfärg så att jag också kan göra vita blommor med rött i mitten. :-)
SvaraRaderaJättevacker cupcakes i en urläcker form!!
SvaraRaderavanlijfrosting lät hur gott som helst, det måste jag göra! :)
Ja, vilken söt cupcake. Håller med Karin, för söt för att ätas upp...
SvaraRaderaJättefina cupcakes, ser himla gott ut, får nog ta och göra några cupcakes till helgen
SvaraRaderaVilken läcker cupcake! Ser jättegott ut =)
SvaraRaderaVilka underbart vackra bakverk, allesammans! Håller med tidigare talare, för fina för att ätas :)
SvaraRaderaHejsan! Jag är nyfiken på hur man använder flowerpaste. Skulle uppskatta en liten enkel förklaring! :) Jättefint bakverk!
SvaraRaderaVar har du köpt sockerpärlorna eller dem har du också gjort själv?
Åh så snygg den vita blomman var, det är så läckert när man ser veinerna :) Va kul att du gillade frostingen!
SvaraRaderaSå himla fin cupcake, smakfullt dekorerad och kanonsnygg form!
SvaraRaderaSå fina och vackra cupcake!!
SvaraRaderagillar mycket din blommor söt riktigt sötttttt ;=)
Snygg cupcake. Jag vill också kunna göra blommor. :)
SvaraRaderaFrallan: Tack tack, så fort jag lärt mig kameran blir det ännu bättre bilder :)
SvaraRaderaErika: Tack! Själv gillar jag som synes att måla dem med rosa i mitten, men rött blir nog också snyggt :)
Annica, remsan, cupcakesfluffan, hanna och anna: Tack så mycket :)
Myrann: Oj, hur ska man förklara hur man använder fp på ett kortfattat sätt...jag får nog lägga upp någon liten bildserie på det, det är flera som har frågat om det! Men man kan väl beskriva det som att det är en deg som går att kavla väldigt tunt och som blir hård när den torkar och därför håller den formen om man t ex. låter en blomma torka i en skål. Maila gärna och fråga om det är något specifikt du undrar över det :) Pärlorna har jag köpt färdiga hos kakburken!
Tina, sarah, sana, yasemin: Tack så jättemycket :)
Vaniljfrosting låter gott, ska nog testa det på cupcakes nästa gång :D
SvaraRadera