fredag 27 augusti 2010

Sockerkaka med blåbär och mandelmassa




Idag hade vi sommarens sista fika på stranden (utan att bada kan ju tilläggas), nu känns det som att hösten håller på att blåsa in sakta men säkert. Det känns lite vemodigt; trist att sommaren tar slut, den har aldrig gått så fort som detta år, men ganska skönt ändå att man kan vara inne och mysa utan att man får dåligt samvete för att man "borde" vara ute i det fina vädret! Dessutom är det ganska skönt att man kan täcka tårtor med marsipan igen utan problem, den här sommaren har varit en riktig prövning på det området! Hur som helst var jag sugen på att provbaka i brödformarna jag fick från Kalasform för ett tag sedan. Valet av bakverk föll på sockerkaka, så jag svissade ihop en helt vanlig sådan, men jag piffade till den genom att ha blåbär och riven mandelmassa i smeten. Sedan toppade jag det hela med philadelphiafrosting med citron. Det blev jättegott, men tidigare har jag gjort detsamma fast med äpplen istället för blåbär och det är nog snäppet godare ändå, äpplen och mandelmassa passar väldigt bra ihop! Men då ska man nog hoppa över frostingen tycker jag. Formarna var perfekta att ha med på picknick, lagom stora att bära med sig och det var jättebra att man kunde vika ut kanterna så att det gick lätt att skära sockerkakan i bitar.

7 kommentarer:

  1. Ser supersmaskigt ut! Älskar kombinationen blåbär, mandelmassa och citron =)

    SvaraRadera
  2. Vilken fin form och kakan ser ju supersmarrig ut

    SvaraRadera
  3. åhh kännner igen dom formarna.... läcker kaka :)

    SvaraRadera
  4. Åh, vad gott det ser ut. Jättefin form.

    SvaraRadera
  5. Tack för era snälla kommentarer! Usch, jag har blivit så sjukt dålig på att svara på kommentarerna, måste skärpa mig! :/

    SvaraRadera
  6. åh provade att göra det. blev jättebra! förutom att kakan blev lite "grön" när jag blandade i blåbären... H3H3, men syntes ju åtminstone inte med smeten på :D Nice! Din blev endock finare ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men vad roligt att du provade den! Och kul att du gillade den! Och tack för att du tog dig tid att berätta det, jag uppskattar det väldigt mycket! :)

      Radera