Min man ville bjuda sina arbetskamrater på något bakat, så jag gjorde chokladcupcakes som han tog med till jobbet idag. Chokladcupcakes har ju blivit någon form av standardcupcake här hemma, det känns kanske lite fantasilöst, men de går ju hem hos de flesta! Tyvärr blev frostingen lite väl rumstempererad, så den tappade formen lite när jag spritsade, men annars tycker jag att de blev rätt söta. Chokladfrostingen innehåller citronsaft, vilket bryter av väldigt bra mot allt det söta. Blommorna är gjorda av flowerpaste och bladen av marsipan.
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och sockersmeten. Smält smöret och häll i det och mjölken och rör ihop det hela till en jämn smet. Fördela sedan i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter.
Chokladmuffins
12 normalstora eller 6 stora
2 ägg
50 g smör
1 dl mjölk
2½ dl socker
2½dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker ljust och luftigt. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner det i ägg- och sockersmeten. Smält smöret och häll i det och mjölken och rör ihop det hela till en jämn smet. Fördela sedan i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter.
Chokladfrosting
Räcker till 12 normalstora
60 g smör, rumstempererat
5 dl florsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
Saften av en halv citron
Vispa smör, florsocker och kakao luftigt. Vispa i philadelphiaosten och sedan citronsaften. Hur mycket citronsaft jag har i brukar jag smaka mig till, det beror ju lite på vad man gillar och hur sur citronen är. Sen är det bara att gå lös med spritsen!
Jättesöta!! Ser väldigt goda ut också =)
SvaraRaderaÅh, vad fina. Jag måste verkligen öva på att spritsa. Vilken tyll använder du till dessa (har du något nummer)?
SvaraRaderaKan gissa att din mans arbetskamrater blev lyckliga när det blev fika på jobbet, det är aldrig fel.
Kram Erika
Choklad är ju så gott :) Vackert det blev med rosa och brunt!
SvaraRaderaMan blir ju så glad av både cupcakes och choklad, så för mig är det också en given kombo :)
SvaraRaderaHanna: Tack så mycket :)
SvaraRaderaErika: Jag använder en tyll som heter 1M. Men som sagt, spritsningen gick ju lite åt skogen eftersom frostingen var för varm, titta på minicupcakesen som finns i inlägget "Blancas dop", så ser du hur det skulle ha sett ut egentligen! Men tack för att du tycker att de är fina i alla fall:)
Cecilia: Ja, brunt och rosa är så fruktansvärt snyggt ihop! Jag är nog lite kär i den kombinationen!
Johanna: Ja, choklad tackar man liksom inte nej till hur som helst ;)
åhh de här ser smarriga ut! och vilka fina dekorationer :)
SvaraRaderaVille bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109
SvaraRaderaDe ser jättegoda ut, och blommarna är så fina! :-)
SvaraRaderaTina och Tove: Tack så mycket :)
SvaraRaderaÅHH...dom va såååå goda o såååå fiiina=)! Idag så jobbade jag lite extra igen o fick till min glädje smaka på pappa-ledighets-cupcakes..som oxo var helt underbara!!! Tråkigt bara att vi inte har Danne hos oss på ett helt år nu..tror inte han känner lika..hehe ;)Lycka till på jobbet o hälsa Danne att ha ett skönt pappaledighetsår! Du e super duktig!! Lovisa/SB
SvaraRaderaLovisa: Tack så mycket, vad kul att du gillar mina cupcakes och att du tog dig tid att gå in och skriva här :) Jag lovar att baka mer till er när Daniel återvänder till jobbet ;)
SvaraRaderaSer jättefina ut!!
SvaraRaderaTänkte prova baka dom men undrar om du har varmluftsugn eller vanlig på 200 grader?
Mvh/Helena