lördag 10 juli 2010

Chokladsockerkaka

 
2017-05-06: För länge sedan hette den här bloggen "Chokladsockerkaka". Namnet gjorde att många som sökte efter recept på chokladsockerkaka hamnade här via sökmotorerna. Så till sist kände jag mig tvungen att faktiskt lägga upp ett recept på en sådan! Och här har ni den, en helt vanlig, men väldigt god chokladsockerkaka:
 
 Chokladsockerkaka

3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
75 g smör
1 dl hett vatten

(uteslut kakaon så har du en vanlig sockerkaka)

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dessa i äggsmeten. Smält smöret och häll ner det och vattnet och vispa till en jämn smet. Häll sedan ner smeten i en smörjd och bröad form. Grädda mitt i ugnen i ca. 35-40 minuter. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den och låt den sedan kallna under formen.

2 kommentarer:

  1. Kul att läsa historien bakom bloggnamnet. Sockerkaka och chokladsockerkaka är alltid gott.

    SvaraRadera
  2. Hihi, tycker precis som Erika att det var kul att ta del av historien bakom bloggnamnet =)

    SvaraRadera