lördag 10 juli 2010

Cupcakes med mandel och nektarin


Idag blev det lite cupcakes igen. Hade en massa nektariner som inte hade långt kvar i den här värmen, så jag tänkte att man kanske kunde prova att ha dem i cupcakes! Och det gick ju, fast just de här exemplaren var nog lite i sötaste laget, nektarinsmaken försvann lite i allt annat sött. Jag gjorde muffins enligt detta recept, men utan jordgubbar naturligtvis. Däremot tillsatte jag, utöver nektarinklyftor, ca. 50 g finriven mandelmassa och det blev riktigt gott! Ovanpå det hela spritsade jag vanilj- och mandelgrädde (se tidigare länk) och dekorerade med en nektarinbit, en blomma gjord av flowerpaste och ett litet blad av marsipan.

Det här är även mitt bidrag till Månadens sötsak hos Söta saker!

10 kommentarer:

 1. Mandel och nektarin lät som en rätt spännande blandning. Är väldigt svag för mandel så jag skulle troligtvis gilla dem massor ;-)

  /Lisa - Sockerrus

  SvaraRadera
 2. Hej! Vad roligt att du gillade min blogg! Baka sötsaker är något jag inte bemästrar och jag känner att din blogg kommer vara en stor hjälp på vägen :)

  SvaraRadera
 3. Låter gott med nektarin på muffinsen. Ska testa att ha i riven mandelmassa när jag bakar muffins, det lät gott.

  SvaraRadera
 4. mandelgrädde låter gott, det har jag aldrig ätit och mandelmassa i muffinsen låter inte helt fel, värt att testas

  SvaraRadera
 5. Så gott med färska nektariner till cupcakes! Ska lägga det på minnet :)

  SvaraRadera
 6. De är jättefina Ida!! Du har för övrigt något att hämta på min blogg =)

  SvaraRadera
 7. Mandelgrädde måste jag prova, låter jättegott!
  Tack för inspiration..

  SvaraRadera
 8. De verkar jättegoda, och är väldigt söta också! Bra idé att sätta mandelmassa i smeten, och mandelgrädden skall jag verkligen prova något tag! :-)

  SvaraRadera
 9. Vad roligt att jag har lyckats inspirera er till att vilja prova både mandelgrädde och muffinsen! Och tack för att ni tittar in här och säger snälla saker, jag blir ju så glad :)

  SvaraRadera