måndag 12 juli 2010

Provbakning av bröllopstårta


I september gifter sig ett par vänner till mig och jag har fått det stora (och mycket viktiga!) uppdraget att göra deras bröllopstårta! Något jag är oerhört glad och stolt över att få göra! Så igår kom de hit för att provsmaka tårtan. Egentligen hade jag tänkt att provgöra dekorationerna till tårtan också, men eftersom världens bästa tårtbutik Kakburken hade stängt den här veckan så har jag inte kunnat åka dit och handla det jag behöver. Så jag freestylade istället och gjorde en liten blommande kreation. Den riktiga tårtan kommer att vara av lite mer klassiskt snitt. Eftersom att jag inte kunde köpa vit marsipan så tänkte jag att jag skulle prova att färga ofärgad marsipan precis som Tina gjort. Hon har ju lyckats få till det så himla fint på sin tårta! Men det gick mer eller mindre åt skogen för mig. Jag vet inte om det var för att det var för varmt (29 grader i köket) eller för att jag kanske använde en annan marsipan än Tina. En kombination av båda möjligtvis. Jag hade räknat med att den skulle ändra konsistens lite p g a. färgen, då den är flytande, men den blev även väldigt porös och ojämn i texturen. Resultatet blev en illa täckt tårta med stora porer! Haha, ja vad ska man säga, ibland blir det inte som man tänkt sig. Men i övrigt blev jag väldigt nöjd med blommorna, jag ska göra den en annan gång med färdigfärgad vit marsipan... Tårtan bestod i alla fall av:

Rårörda hallon
Spacklad med grädde
Täckt med marsipan
Blommor gjorda av flowerpaste
Tygband

16 kommentarer:

 1. Så roligt att få göra bröllopstårta framöver!! Blommorna blev jättefina och jag tycker att ytan på tårtan faktiskt blev ganska så skön! Fast det är ju klart att man vill att resultatet skall bli som man själv tänkt sig ;-)

  SvaraRadera
 2. so beautiul... love the flowers!

  SvaraRadera
 3. Jättevacker tårta, blommorna är så söta! Tycker också ytan blev ganska skojig så här, fast kanske man ändå vill ha en jämn yta? Jag brukar blanda in lite extra florsocker när jag färgar marsipan vitare med den flytande färgen, på det sättet får man ju också mera vit färg in i marsipanen. ;-)

  SvaraRadera
 4. Lite roligt med den inte helt släta tårtytan. Blommarna är jättefina, jag gillar kombinationen vitt och blått.

  SvaraRadera
 5. Jättefin blev den tycker jag. Hoppas brudparet också gillade!

  SvaraRadera
 6. Men va tråkigt att marsipanen på konstig :( Jag använde odenses marsipan då jag gjorde det och jag tyckte det gick jättebra utan att tillsätta nått annat än bara färg! :)

  Så roligt att bo nära kakburken, när de väl har öppet vill säga! :D Skulle vara riktigt kul att fara dit någon gång och storhandla ^^

  SvaraRadera
 7. jättesnygga blommor och fin tårta du gjort, brudparet lär bli nöjda på sin bröllopsdag

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Hanna: Ja, jag ser verkligen fram emot att få göra den riktiga tårtan! Kul att du tyckte att ytan funkade, själv gjorde jag det som sagt inte...men man är väl själv sin hårdaste kritiker ;)

  Giovanna: Thank you :)

  Tove: Tack så mycket! Men åh, varför tänkte jag inte på att ha i extra florsocker?! Jag skyller på värmen...

  Erika: Kul att du gillar den! Ja, jag tyckte att den såg härligt sval ut i värmen med de färgerna!

  Cecilia: Tack så mycket! Som sagt, utseendet blir annorlunda på den riktiga tårtan, så det kunde brudparet inte säga så mycket om, men de verkade tycka om smaken på den i alla fall, både de och deras ettåring tog varsin tårtbit till ;)

  Tina: Då använde vi samma sorts marsipan! Typiskt, det måste berott på värmen... Jag ska nog testa en gång till. En svalare dag ;) Och ja, att bo nära kakburken är väldigt bra, kan verkligen rekommendera en tripp dit! Jag brukar komma därifrån med alldeles för mycket handlat varje gång... :)

  Cupcakesfluffan: Tack för de snälla orden :)

  SvaraRadera
 10. Bröllopsparet är mer än nöjda och ser fram mot den stora dagen :-)

  SvaraRadera
 11. Oj så spännande att få göra an bröllopstårta, vilken ära! Blommorna blev jätte söta, verkligen :) Blev det stundande brudparet också nöjda?

  SvaraRadera
 12. Jättesöta blommor!!

  Det är inte helt smidigt att baka i denna värme.. Speciellt inte med sugarpaste och marsipan.

  Ser fram emot det färdiga resultatet på bröllopstårtan framöver!!

  SvaraRadera
 13. Vilken fin tårta. Blommorna är somriga och söta. Vad roligt att få såna här uppdrag.

  SvaraRadera
 14. Johan: Vilken tur att ni gillad den! Det är allt som betyder nåt! :)

  Johanna: Jo, de verkade nöjda med smaken! Men som sagt, den riktiga tårtan kommer se ut på annat sätt :)

  Annica: Ja, jag ser också fram emot att se det färdiga resultatet, lite småpirrigt är det trots allt ;) I september smäller det!

  Yasemin: Tack! Ja, det känns jätteskoj att få göra en riktig bröllopstårta, till 60 personer dessutom!

  SvaraRadera
 15. Åh vilken vacker tårta. Trevlig blogg du har :)

  SvaraRadera
 16. Åh,sååå skir & vacker❣

  SvaraRadera