Den här moussen är jättegod, både som fyllning i tårtor och serverad i portionsglas som dessert tillsammans med jordgubbar, smultron, hallon eller andra bär! Som tårtfyllning räcker den till 1-2 lager beroende på hur tjocka lager man vill ha.
5 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 gelatinblad
Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten i 10 minuter. Vispa 4 dl av grädden (inte för hårt!) och koka upp resterande 1 dl. Hacka chokladen fint och häll sedan den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar.
5 dl vispgrädde
200 g vit choklad
1 gelatinblad
Blötlägg gelatinet i rikligt med kallt vatten i 10 minuter. Vispa 4 dl av grädden (inte för hårt!) och koka upp resterande 1 dl. Hacka chokladen fint och häll sedan den kokta grädden över och rör till en slät massa. Lägg i gelatinet (krama inte ur det) och rör tills det smält. Vänd sedan försiktigt ner den vispade grädden och låt stelna i kylen ett par timmar.
Jag ÄLSKAR vit choklad. Det här receptet spar jag direkt.
SvaraRaderaÅh vad gott det ser ut, älskar vit choklad så detta är verkligen något för mig
SvaraRaderaJa, älskar ni vit choklad kan jag verkligen rekommendera den här moussen!
SvaraRaderaSååå gottit & vackert❣
SvaraRadera