lördag 3 juli 2010

Fläderblomssaft


Nu blommar flädern som mest, så jag passar på att lägga upp ett recept på fläderblomssaft! Saften på bilden är dock inte gjord av mig, utan av min duktiga man. Den blev så god så jag tycker att han förtjänar att vara med på ett hörn här på bloggen ;)

Fläderblomssaft
Ger ca. 3 liter saft

45 klasar fläderblommor
3 citroner, skal och saft
1½ liter vatten
2 liter strösocker
4 tsk citronsyra

Lägg blomklasarna i en stor bunke och tillsätt citronsaft och citronskal. Var noga med att inte få med det vita av skalet. Koka upp vattnet och häll i socker och citronsyra och häll sedan vätskan över blommorna. Sätt gladpack över bunken och låt det sedan stå svalt i 3 dygn. Rör om ett par gånger om dagen. Koka sedan upp saften och sila den genom en silduk. Häll upp på rena varma flaskor, ända upp till kanten och sätt på korken. Spädes ca. 1+4.

6 kommentarer:

 1. Det passar ju utmärkt i den här värmen. Funderar själv på att göra rabarbersaft, då jag inte har fläder men massor av rabarber.

  SvaraRadera
 2. Ser underbart gott ut, kanonsnygg bild med! Har själv ett stort gammalt träd som snart står i full blom. Skulle tro att det blir en omgång saft hos mig med då :)

  SvaraRadera
 3. Somrigt och så fräscht med flädersaft. Mums!

  I morrn blir det nånting med fläder här hemma, så himla gott!

  SvaraRadera
 4. Jag har också gjort flädersaft för första gången i år. Den blev såå god och barnen älskar den. Fin bild! Väldigt somrigt

  SvaraRadera
 5. Flädersaft är verkligen gott!

  SvaraRadera
 6. Flädersaft är lika med sommar enligt mig! :) Supergott!!

  Ja, testa den kakan, den är så himla god och kladdig. ALLA som smakat den älskar den! Ett riktigt höjdarrecept! :D

  Kram Linnéa, Baktokig

  SvaraRadera