I det här inlägget tänker jag samla olika fyllningar man kan ha i macarons. Jag kommer således att lägga upp nya recept här varefter jag testat dem.
Hallon och vit choklad
125 g vit choklad
50 g hallon
2 msk vispgrädde
Hacka chokladen fint. Mixa hallonen med stavmixer. Koka upp hallonpurén med vispgrädden i en kastrull.
Dra bort kastrullen från plattan och häll ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält.
Låt krämen stelna i kylen tills den fått spritsbar konsistens.
Vaniljsmörkräm
200g smör, rumstempererat
3 dl florsocker
1-2 kryddmått vaniljpulver
1 äggula
Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn kräm.
Kolasmörkräm
150 g smör
2 tsk vaniljsocker
ca. 1 dl kolasås
Låt smöret bli rumstempererat. Vispa sedan ner vaniljsocker och kolasås med hjälp av en elvisp eller stavmixer. Mängden kolasås kan man variera efter tycke och smak!
Kolasmörkräm
150 g smör
2 tsk vaniljsocker
ca. 1 dl kolasås
Låt smöret bli rumstempererat. Vispa sedan ner vaniljsocker och kolasås med hjälp av en elvisp eller stavmixer. Mängden kolasås kan man variera efter tycke och smak!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar