söndag 18 juli 2010

Fyllningar till macarons

I det här inlägget tänker jag samla olika fyllningar man kan ha i macarons. Jag kommer således att lägga upp nya recept här varefter jag testat dem.

Hallon och vit choklad

125 g vit choklad
50 g hallon
2 msk vispgrädde

Hacka chokladen fint. Mixa hallonen med stavmixer. Koka upp hallonpurén med vispgrädden i en kastrull.
Dra bort kastrullen från plattan och häll ner den hackade chokladen. Rör tills chokladen har smält.
Låt krämen stelna i kylen tills den fått spritsbar konsistens.

Vaniljsmörkräm

200g smör, rumstempererat
3 dl florsocker
1-2 kryddmått vaniljpulver
1 äggula

Vispa ihop alla ingredienserna till en jämn kräm.

Kolasmörkräm

150 g smör
2 tsk vaniljsocker
ca. 1 dl kolasås

Låt smöret bli rumstempererat. Vispa sedan ner vaniljsocker och kolasås med hjälp av en elvisp eller stavmixer. Mängden kolasås kan man variera efter tycke och smak!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar